dakisolatie
je dak isoleren met isolteam
In een gebouw gaat gemiddeld 30 procent warmte verloren via het dak. Dat kan tellen als argument om je dak te isoleren. Dakisolatie bezorgt je niet enkel een warme winter en een frisse zomer, akoestische dakisolatie absorbeert ook geluid van buitenaf.
Zelf je dakisolatie plaatsen, brengt wat gevaren met zich mee. De beste resultaten op het vlak van energiebesparing en comfort haal je wanneer je je dak volgens de regels van de kunst laat isoleren. Die kennis en expertise hebben we bij Isolteam al jaren in huis. Bovendien heb je je investering in dakisolatie in de meeste gevallen al na 2 jaar terugverdiend, dankzij de energiebesparing, de premies voor dakisolatie en de beperkte meerkost ten opzichte van doe-het-zelf isoleren.
inhoud.
waarom dakisolatie voor je woning?
- thermisch comfort
- dempt geluiden van buitenaf
- lagere energiefactuur
Dakisolatie plaatsen heeft een dubbele functie. Het verbetert enerzijds het thermisch comfort in huis en zorgt er anderzijds voor dat geluiden van buitenaf gedempt worden.
Door je dak te isoleren, ontsnapt in de winter veel minder warmte naar buiten en kan koude ook veel moeilijker naar binnen. Slaap je onder het dak of gebruik je de zolder niet enkel als opslagruimte? Dan garandeert de correct uitgevoerde isolatie van je dak je er een veel aangenamere temperatuur.
Op jaarbasis vertaalt de isolatie van je plat dak of hellend dak zich bovendien in een minder hoge energiefactuur. Zowel bij renovatie als nieuwbouw. In slecht geïsoleerde woningen gaat namelijk niet minder dan 30 procent van de warmte verloren via het dak. Het dak is namelijk een vrij lichte constructie. Bovendien kan je je dak relatief goedkoop laten isoleren en heb je nog recht op een premie voor dakisolatie.
Je dak isoleren kan je eventueel zelf, maar op basis van onze jarenlange expertise en kennis isoleert Isolteam je dak geheel volgens de regels van de kunst. We plaatsen de isolatie, maar daarnaast maken we je dak ook damp- en luchtdicht. Aan de binnenzijde van het dak monteren we hiervoor een folie die dienstdoet als damprem én luchtscherm. We zorgen er ook voor dat inwendige condensatie vermeden wordt en zetten nadelige warmteverliezen en koude tocht buitenspel.
Sinds ons dak geïsoleerd is, genieten we het hele jaar door van een aangename temperatuur in huis. Dat ons energieverbruik bovendien aanzienlijk is gedaald, maakt het nog mooier.
welke soorten dakisolatie bestaan er?
Voor de isolatie van je dak zijn verschillende isolatiematerialen geschikt. Isolteam adviseert je graag over de specifieke eigenschappen en voordelen van alle types dakisolatie.
Hellend dak of plat dak? Thermische isolatie en/of akoestische isolatie? Inblaasisolatie, isolatieplaten of gespoten isolatieschuim? Nieuwbouw of renovatie? Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing voor je woning.
dakisolatie bij een woning.
Het dak isoleren van je woning is de voorbije jaren elk jaar opnieuw iets meer ‘de logica zelve’ geworden. Sinds 2020 is dakisolatie zelfs verplicht voor alle woningen en huurwoningen die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet. Wie toch niet in orde is, krijgt van de woningcontroleur strafpunten die ertoe kunnen leiden dat een (verhuurde) woning ongeschikt wordt verklaard.
Die ‘straf’ is lang niet de enige reden waarom je beter vandaag dan morgen dakisolatie aanbrengt. Hoe beter je dak geïsoleerd is, hoe minder warmte namelijk via die weg naar buiten kan ontsnappen. Bij een niet of slecht geïsoleerd dak is dat al snel 30 procent. Meteen nadat je je dak hebt geïsoleerd, zal je dus al minder moeten verwarmen om dezelfde temperatuur in huis te halen. Je woning wordt zo energiezuiniger en je energiefactuur lichter verteerbaar.
Gebruik je de ruimte onder het dak als slaapkamer, bureau of hobbyruimte? Dan voelt het er ook gewoon comfortabeler en aangenamer aan, aangezien je de koude van buiten niet doorheen het dak naar binnen voelt komen. In de zomer zal je geïsoleerde zolder dan weer een stuk minder snel opwarmen
prijs dakisolatie.
De prijs van dakisolatie verschilt naargelang het gebruikte isolatiemateriaal en de toepassing.
- Voor de isolatie van een hellend dak met glaswol reken je bijvoorbeeld op 15 à 25 euro per m2, inclusief de plaatsing van de glaswoldekens en het dampscherm en exclusief btw.
- De prijs van dakisolatie met rotswol ligt tussen 20 en 35 euro per m².
- Bij een bestaande woning met een keper-gordingdak wordt dat 45 à 55 euro per m².
- Voor isolatie met houtwol reken je op en prijs tussen 30 en 45 euro per m2.
- Je dak isoleren met gespoten Icynene isolatieschuim kost tussen 25 en 30 euro per m2
- Voor ingeblazen cellulosevlokken ligt de prijs tussen 20 en 30 euro per m2.
waarom dakisolatie voor je bedrijfsgebouw?
- thermisch comfort
- dempt geluiden van buitenaf
- lagere energiefactuur
De dakisolatie in een kantoor, bedrijfsgebouw, opslagplaats, sporthal of atelier heeft een dubbele functie. Ze verbetert enerzijds het thermisch comfort voor de gebruikers en vermindert energieverlies en stookkosten. Bijkomend kunnen met de juiste toepassing en materialen geluiden van buitenaf gedempt worden.
Door het dak te isoleren, ontsnapt in de winter veel minder warmte naar buiten en kan koude ook veel moeilijker naar binnen. De isolatie van het plat dak of hellend dak vertaalt zich zo in een minder hoge energiefactuur. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijfsgebouwen. In slecht geïsoleerde gebouwen gaat namelijk niet minder dan 30 procent van de warmte verloren via het dak.
Het dak van bedrijfsgebouwen isoleren is vaak een complexe operatie, maar op basis van onze jarenlange expertise en kennis isoleert Isolteam geheel volgens de regels van de kunst.
Sinds het dak van ons bedrijfsgebouw geïsoleerd is, verbruiken we veel minder energie. Wat we uitsparen met deze investering, kunnen we zo investeren in iets anders.
welke soorten dakisolatie bestaan er?
Voor de isolatie van je dak zijn verschillende isolatiematerialen geschikt. Isolteam adviseert je graag over de specifieke eigenschappen en voordelen van alle types dakisolatie.
Hellend dak of plat dak? Spantendak of gordingendak? Thermische isolatie en/of akoestische isolatie? Inblaasisolatie, isolatieplaten of gespoten isolatieschuim? Nieuwbouw of renovatie? Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte oplossing.
dakisolatie van bedrijfsgebouwen.
In veel bedrijfsgebouwen is er de hele dag door bedrijvigheid. Je zou dus kunnen denken dat je jezelf wel automatisch warm zal lopen. Dat zal echter niet volstaan als het buiten stenen uit de grond vriest. En lang niet iedereen loopt rond in een commercieel of industrieel gebouw. Denk aan de kassamedewerkers in de supermarkt, het administratief personeel of de toeschouwers van een sportwedstrijd.
Dakisolatie is dus ook in bedrijfsgebouwen een must om het aangenaam warm te hebben zonder dat de stookkosten de pan uitswingen. Want het is een feit dat hoe beter het dak geïsoleerd is, hoe minder warmte via die weg naar buiten kan ontsnappen. Bij een niet of slecht geïsoleerd dak is dat al snel 30 procent.
Het dak van bedrijfsgebouwen isoleren we volgens een van de drie isolatiemethodes hieronder:
- Onder de gordingen van het dak met isolatieplaten uit PUR-PIR
- Tussen de gordingen of spanten met isolatiepanelen uit glas- of rotswol of ingeblazen isolatie
- Gespoten Icynene isolatieschuim of PU-schuim tegen het dak
prijs dakisolatie.
De prijs van dakisolatie verschilt naargelang het gebruikte isolatiemateriaal en de toepassing.
Voor de isolatie van een hellend dak met glaswol reken je bijvoorbeeld op 15 à 25 euro per m2, inclusief de plaatsing van de glaswoldekens en het dampscherm en exclusief btw. Voor rotwol ligt de prijs tussen 20 en 35 euro per m2. Bij een bestaand gebouw met een gordingdak wordt dat 45 à 55 euro per m². Voor isolatie met houtwol reken je op 30 en 45 euro per m2.
Het dak isoleren met gespoten Icynene isolatieschuim kost tussen 25 en 30 euro per m2 en voor ingeblazen cellulosevlokken ligt de prijs tussen 20 en 30 euro per m2.
Isolteam helpt je graag om de precieze dakisolatie prijs te berekenen op maat van jouw project.
premie dakisolatie.
Laat je je dak renoveren door een erkende aannemer als Isolteam? Dan kan je via Mijn VerbouwPremie rekenen op een isolatiepremie. Isoleren blijft op die manier aantrekkelijk voor particulieren én bedrijven.
veelgestelde vragen over dakisolatie.
je dak isoleren loont. we helpen je graag.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor de isolatie van je dak. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.