Isolteam | Isolatie

het financiële plaatje: isolatie uitbesteden of zelf isoleren

Wil je warmte buiten houden in de zomer en binnen houden in de winter? (Na-)isoleren is wat je te doen staat. Maar steek je zelf de handen uit de mouwen of doe je beter een beroep op een specialist? Een vakman inschakelen levert je in ieder geval heel wat voordelen op.

wat is de prijs van isolatie?

De premies voor isolatie zijn de laatste jaren gedaald, en toch blijft isoleren een rendabele investering, aangezien je minder energie zal verbruiken. 

Sinds de belastingvermindering voor isolatie in 2017 is verdwenen, is laten isoleren niet langer goedkoper dan zelf isoleren, maar de meerkost blijft ook nu nog beperkt.

Zo geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% wanneer je uitbesteedt, tegenover 21% bij doe-het-zelf. En terwijl de netbeheerder nog een premie van 4 euro per m2 voorziet voor dakisolatie via een erkende aannemer, valt die premie in 2021 helemaal weg als je zelf beslist te isoleren.

Tot slot kom je enkel in aanmerking voor de bijkomende totaalrenovatiebonus als je met een vakman werkt.

Voorbeeld voor dak van 100 m2:

   Isolteam  Doe-het-zelf
 factuurbedrag  € 2500

100m2 x € 25

 € 1700

100m2 x € 17

 btw-tarief € 150

6% van € 2500
€ 357

21% van € 1700
 tussentotaal € 2650 € 2057
 premie netbeheerder

 € 400

100m2 x € 4 per m2

 € 0

 
 Huur of aankoop materiaal

€ 0

?
 totaal € 2250 € 2057

 

Heb je dus geen zee van vrije tijd en wil je de garantie op de juiste uitvoering? Schakel dan een erkend aannemer in voor de isolatie van je dak, zoldervloer, buitenmuur of vloer.

4 extra redenen om te laten isoleren

Naast het financiële plaatje zijn er nog wel meer redenen om te kiezen voor een isolatiespecialist in plaats van zelf te isoleren. 

1. correcte uitvoering

Welke isolatie je ook kiest, je moet ze altijd aanbrengen volgens de regels van de kunst. In het andere geval ontstaan koudebruggen en haal je niet het comfort- en isolatieniveau dat je voor ogen had. Zo je vermijd je als niet-specialist dakisolatiefouten of fouten bij gevelisolatie

2. professioneel advies

Het aanbod aan isolatiematerialen en isolatietechnieken is zeer ruim en de regelgeving wijzigt zeer snel. Het advies van een vakman is dus geen overbodige luxe om de juiste keuze te maken.

Isolteam | dakisolatie
Isolteam | Adviesverlening

3. tijdwinst

Zelf isoleren doe je niet snel-snel. Bij een renovatie staan je wellicht ook nog heel wat andere taakjes te wachten. Keuzes maken is dus de boodschap. Gezien de beperkte meerkost van isolatie door een erkende aannemer, kan je de tijd die zo vrijkomt misschien beter gebruiken voor iets anders …

4. geen verborgen kosten

Doe-het-zelvers betalen op het eerste zich iets minder, maar tijdens het isoleren bots je vast op extra kosten. Speciale ladders, stellingen en andere gereedschappen moet je nog kopen of huren waardoor de kosten kunnen oplopen. Bij de plaatsingsprijs van Isolteam is dat allemaal inbegrepen. 

 

Isolteam | Team

jouw isolatie uitbesteden aan professionals?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.