de voordelen van platdakisolatie.

De isolatie van je plat dak staat garant voor twee voordelen die je zelf duidelijk kan voelen: je energiefactuur daalt en de temperatuur in de ruimte onder het plat dak is het hele jaar door aangenaam

Daarnaast is isoleren tout court goed voor ons leefmilieu. Hou er wel rekening mee dat platdakisolatie pas optimaal zal renderen als je de juiste dakisolatie kiest. Je doet ook best een beroep op een expert die je dak volgens de regels van de kunst isoleert.

ontvang een offerte voor dakisolatie

platdakisolatie door Isolteam.

Een plat dak isoleren vraagt naast het gebruik van de juiste isolatiematerialen ook de juiste isolatietechniek. En die verschilt naargelang het type plat dak en de plaats waar de platdakisolatie wordt aangebracht: bovenop het dak (aan de buitenkant) of onder het dak (aan de binnenzijde).

Voor isolatie langs de binnenkant van het dak kan je bij Isolteam terecht. Deze isolatietechniek is geschikt voor compacte daken en duodaken, zowel bij nieuwbouw als renovatie.

De andere daktypes behoren ofwel niet tot onze kernactiviteit (warm dak en omgekeerd dak), ofwel zijn ze bouwfysisch niet correct (koud dak).

dakisolatie plat dak langs de binnenzijde.

Platte daken worden meer en meer aan de binnenkant geïsoleerd. Dat kan volledig (bijvoorbeeld bij nieuwbouw) of als aanvulling op de bestaande isolatieplaten of minerale wol aan de buitenkant van het plat dak. Isoleren langs de binnenzijde gebeurt voornamelijk bij houtskeletwoningen of houtskeletstructuren.

We onderscheiden twee soorten platte daken met isolatie aan de binnenzijde:

  • Compact dak: de isolatie komt in de houten plafondroostering, tussen het dakgebinte.
  • Duodak: een combinatie van een compact dak en een warm dak. Het volledige isolatiepakket wordt dan gevormd door isolatie in de roostering (binnenzijde) en isolatieplaten bovenop de dakconstructie (buitenzijde).

isolatiematerialen voor platte daken.

Wij isoleren platte daken van houtskeletwoningen altijd langs de binnenzijde en daarvoor zijn deze isolatiematerialen geschikt:

Ongeacht het gekozen isolatiemateriaal is de juiste plaatsing van de dakisolatie zeer belangrijk. Om interne condensatie in de dakstructuur uit te sluiten, moet de isolatie voldoende dampremmend zijn en kunnen ademen. Zo krijgt vocht geen kans. Omdat de volledige vulling van het dakgebinte voor deze toepassing noodzakelijk is, zijn ingeblazen isolatievezels zoals cellulosehoutwol of stro, of een gespoten isolatieschuim zoals Icynene, uitermate geschikt.

prijs isolatie plat dak.

Het isoleren van een plat dak langs de binnenzijde kost tussen 25 en 35 euro per m2. De plaatsing van de damprem is hierbij niet inbegrepen. Reken hiervoor op +/- 20 euro per m2

Onze experts bezorgen je graag een offerte op maat van je project.

ontvang een offerte

plat dakisolatie
plat dakisolatie

plat dak isoleren langs de buitenkant.

Isolteam isoleert geen platte daken langs buiten. Dit is veelal de specialiteit van een dakwerker, die meteen ook zorgt voor het dampscherm en de dakdichtingslaag.

Wanneer de isolatie van een plat dak gebeurt langs de buitenkant, spreken we over een warm dak. Drukvaste PUR of PIR isolatieplaten of minerale wol komen dan aan de buitenzijde van het plat dak en worden afgedicht met EPDM, PVC of roofing. Onder de isolatie bevinden zich het dampscherm en de dakconstructie.

Een omgekeerd dak (of omkeerdak) is een variant van het warme dak. De isolatie komt ook dan aan de buitenzijde van het platte dak, maar bovenop de dakafdichting in plaats van eronder. Deze dakopbouw wordt toegepast bij renovatie (wanneer de dakafdichting nog in goede staat is), bij platte daken die belopen worden, terrassen, parkeerdaken en groendaken.

het koud dak, met uitsterven bedreigd.

Bij een koud dak is de dakopbouw als volgt, van binnen naar buiten: dampscherm – dakisolatie – luchtspouw – dakconstructie – dakafdichting. Deze isolatietechniek van binnenuit heeft meerdere nadelen en wordt vandaag dan ook niet meer uitgevoerd. Het risico op interne condenstatie tegen de onderzijde van de dakconstructie is namelijk te groot.

platdakisolatie door een expert.

Wil je je plat dak laten isoleren volgens de regels van de kunst? Ons team heeft alle expertise in huis voor de isolatie van platte daken aan de binnenzijde.