vacuümisolatie

isoleren met vacuümisolatie.

Vacuümisolatie biedt een buitengewoon hoge isolatiewaarde (lambda-waarde 0,007 W/mK) bij een extreem dunne isolatiedikte! Met een minimale dikte wordt een maximale efficiëntie gehaald. Daardoor is vacuümisolatie de ultieme oplossing bij nieuwbouw of renovatie wanneer er weinig of geen ruimte is voor traditionele isolatiematerialen.

welke eigenschappen heeft vacuümisolatie?

Vacuümisolatiepanelen (vaak afgekort tot VIP) hebben de hoogste isolatiewaarde van alle isolatiematerialen. Ze bestaan uit een microporeuze kern in een dun, gasdicht omhulsel. De combinatie van de specifieke kern met het vacuüm zorgt voor een enorme prestatieverbetering ten opzichte van traditionele isolatiematerialen.

  • Extreem goede thermische isolatiewaarde: lambda-waarde 0,007-0,009 W/mK
  • Efficiënt bij zeer dunne plaatdikte
  • Verkrijgbaar in panelen, aangevuld met passtukken uit PUR-PIR of resolschuim
  • Blijvend hoog rendement
  • Lichte panelen
  • Degelijke druksterkte

toepassingen van vacuümisolatie.

Vacuümisolatieplaten worden hoofdzakelijk toegepast wanneer er weinig ruimte is om te isoleren, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Met een ultradunne isolatielaag kan al een zeer goed isolatieniveau behaald worden.

wat is de prijs van vacuümisolatie? 

De uitvoering van vacuümisolatie is zeer specifiek. De panelen worden ook op maat per project gemaakt, waardoor een richtprijs geven niet eenvoudig is. Je houdt best rekening met een prijs van 150 tot 200 euro per m². Bij kleine hoeveelheden kan de prijs nog hoger liggen.

veelgestelde vragen over vacuümisolatie.

Welke dikte is nodig?

Vacuümisolatie isoleert tot 5 keer beter dan de traditionele isolatiematerialen. Een dikte van 2 tot 5 cm volstaat dus al om het vereiste isolatieniveau te halen.

Ter vergelijking:

  • PUR-PIR isolatie met een dikte van 11 cm: warmteweerstand Rd = 0,11/0,022 = 5 m²K/W
  • Vacuümisolatie met een dikte van 3,5 cm: warmteweerstand Rd = 0,035/0,007 = 5 m²K/W
Heeft vacuümisolatie ook nadelen?

De uitstekende isolatiewaarde wordt bereikt wanneer de kern onder vacuüm wordt gebracht. Zolang de vacuümtoestand in stand wordt gehouden, presteren vacuümisolatieplaten optimaal. Enige voorzichtigheid is wel geboden bij hun behandeling, want van zodra vacuümisolatiepanelen doorboord worden, verliezen ze hun isolatiewaarde. Daarnaast is het prijskaartje van vacuümisolatie ook hoger dan bij klassieke isolatiematerialen.

Hoe worden vacuümisolatiepanelen geplaatst?

Panelen vacuümisolatie worden verlijmd. Daarnaast kunnen we vacuümisolatieplaten ook in een regelstructuur plaatsen. Schuine delen, kieren en randen worden dan opgevuld met passtukken uit een ander isolatiemateriaal.

vacuümisolatie loont.

Benieuwd naar de prijs van vacuümisolatie? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.