je huis isoleren.
Zoek je een professionele partner die elk onderdeel van je huis kan isoleren? Van het dak tot de kelder, van de spouwmuren tot leidingen ... we isoleren alles met de focus op kwaliteit en duurzaamheid. Daardoor helpen we de EPC-waarde van je huis te verbeteren en geniet jij levenslang van alle voordelen van een mooie energiebesparing en een stabiel binnenklimaat.
dakisolatie
In een gebouw gaat gemiddeld 30 procent warmte verloren via het dak. Dat kan tellen als argument om je dak te isoleren. Dakisolatie bezorgt je niet enkel een warme winter en een frisse zomer, akoestische dakisolatie absorbeert ook geluid van buitenaf.
Zelf je dakisolatie plaatsen, brengt wat gevaren met zich mee. De beste resultaten op het vlak van energiebesparing en comfort haal je wanneer je je dak volgens de regels van de kunst laat isoleren. Die kennis en expertise hebben we bij Isolteam al jaren in huis. Bovendien heb je je investering in dakisolatie in de meeste gevallen al na 2 jaar terugverdiend, dankzij de energiebesparing, de premies voor dakisolatie en de beperkte meerkost ten opzichte van doe-het-zelf isoleren.
isolatiematerialen voor dakisolatie
zoldervloerisolatie
Gebruik je de zolder enkel als opslagruimte? Of kan je er niet op? Dan kan je beter je zoldervloer isoleren in plaats van het dak.
Zoldervloerisolatie is goedkoper dan dakisolatie. De vloer van je zolder heeft namelijk een kleinere oppervlakte dan je schuin dak. Je hoeft dus minder vierkante meters te isoleren. Bovendien kan je energie besparen doordat je de opstijgende warmte al tegenhoudt op het niveau van de geïsoleerde zoldervloer. De zolder zelf hoef je dus niet mee te verwarmen. En dat merk je aan je lagere energiefactuur.
isolatiematerialen voor zoldervloerisolatie
gevelisolatie
De gevel vormt samen met het dak het belangrijkste contactoppervlak met de buitenlucht. De buitengevel correct en degelijk (laten) isoleren is dus een must. Dankzij de renovatiepremie van 30 euro per m2 en de energiebesparing heb je je investering in gevelisolatie bovendien in de meeste gevallen al na 10 tot 15 jaar terugverdiend.
Om gevels te isoleren, gebruiken wij verschillende types isolatieplaten. Voor de isolatie van gevels of wanden van een gebouw opgebouwd uit houtskelet behoren ook inblaasisolatie of gespoten Icynene isolatieschuim tot de mogelijkheden.
isolatiematerialen voor gevelisolatie
spouwmuurisolatie
Tussen de binnen- en de buitenmuur van veel bestaande woningen zit een ruimte: de spouw. Vaak is die niet of slecht geïsoleerd, waardoor 20 tot 30 procent van de warmte verloren kan gaan. Dit warmteverlies – en de bijhorende tocht via stopcontacten – kunnen onze isolatie-experts vlot oplossen door isolatievlokken of parels in te blazen in de spouwmuur.
Isolteam is erkend installateur én houder van het ATG-certificaat van het Isover Insulsafe Plus inblaassysteem. Dat betekent dat we als geen ander de geheimen van spouwisolatie kennen en de expertise in huis hebben om glaswolvlokken in de spouw te blazen. Vaak volstaat één dag voor de na-isolatie van de spouwmuur, waarna je meteen geniet van een hoger thermisch en akoestisch comfort.
isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie
binnenmuurisolatie
Binnenmuurisolatie is de aangewezen oplossing als isolatie aan de buitenkant van de gevel niet mag of kan. Waar we bij nieuwbouw altijd aan de buitenzijde kunnen isoleren, is dat bij renovatie een ander verhaal. In dat geval kiezen we voor de na-isolatie van de buitenmuur langs de binnenzijde ‒ met isolatieplaten of inblaasisolatie ‒, zeker als er geen spouw is.
Wanneer je de wandisolatie combineert met een akoestische voorzetwand verbeter je bovendien niet alleen de thermische prestaties, maar ook het akoestisch comfort.
isolatiematerialen voor binnenmuurisolatie
vloerisolatie
Vloerisolatie verhoogt de gemiddelde temperatuur van de vloer van 11°C naar 20°C. Je vloer isoleren is dus zowel bij nieuwbouw als bij renovatie een must om energie te besparen. Bovendien voelt een geïsoleerde vloer aangenamer aan. Vloerisolatie is ook absoluut noodzakelijk in combinatie met vloerverwarming.
Dankzij de premie van 6 euro per m2 en de energiebesparing heb je je investering in vloerisolatie in de meeste gevallen al na 2 tot 4 jaar terugverdiend.
Geluidsisolatie wordt onder de chape op dekvloer voorzien, ook in combinatie met de thermische vloerisolatie. Contact- en luchtgeluiden worden zo bij de oorsprong aangepakt, en zetten zich niet voort doorheen de gebouwstructuur.
isolatiematerialen voor vloerisolatie
plafondisolatie
Plafondisolatie lijkt in wezen op vloerisolatie, met dat belangrijke verschil dat je isoleert vanuit de onderliggende ruimte. Het grote voordeel van het plafond isoleren is dat je de bestaande vloer niet hoeft uit te kappen en het vloerniveau niet wijzigt. De isolatie komt namelijk tegen het plafond van de kelder, kruipkelder of ondergrondse garage.
Hetzelfde geldt wanneer je het plafond van de ruimte onder het plat dak of de zolder isoleert. Je isoleert dan niet langs de buitenkant van het dak, maar door middel van isolatie aan de onderzijde of in het (vlakke) plafond.
isolatiematerialen voor plafondisolatie
kelderisolatie
Kelderisolatie zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat via de wanden of de vloer van de kelder.
In de meeste gevallen isoleren we de muren en de vloer van de kelder aan de buitenzijde met vochtbestendige en voldoende drukvaste panelen, maar isoleren langs de binnenzijde van de kelder is ook mogelijk.
Vaak isoleren we ook het plafond of de kruipkelder met isolatiepanelen of isolatieschuim. Zo vermijden we dat de koude uit de niet-geïsoleerde kelder zich een weg naar boven baant of omgekeerd, dat een deel van de warmte uit de bovenliggende ruimte via de vloer verloren gaat. En met warme voeten als bonus.
isolatiematerialen voor kelderisolatie
geluidsisolatie
Geluidsisolatie speelt een belangrijke rol in het creëren van een comfortabele woon- of werkomgeving. Zonder akoestische isolatie komt dat (akoestische) comfort al snel in gevaar door voorbijrazend verkeer of door luidruchtige buren. De geluidsoverlast komt overigens niet altijd van buitanaf. Ook het geluid dat je zelf produceert, kan nagalmen en zo voor een onaangename akoestische omgeving zorgen. En ook stromingsgeluiden in buizen en leidingen kunnen voor hinder zorgen.
Gelukkig kunnen we met voorzetwanden, verlaagde plafonds, zwevende vloeren en andere slimme technieken de akoestiek relatief eenvoudig verbeteren.
isolatiematerialen voor geluidsisolatie
hoe pakken wij jouw project aan?
We geven advies bij alle mogelijkheden om je woning te isoleren en bekijken alle opties op maat van jouw project en budget. Van dakisolatie en spouwmuurisolatie tot akoestische isolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en kelderisolatie we voeren elke opdracht tot in de puntjes uit en laten je huis na oplevering netjes achter. Alsof we er nooit zijn geweest.
nieuwbouwwijk in kuringen.
heb je hulp of advies nodig bij de isolatie van jouw huis?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.