Een duodak is een combinatie van isolatie tussen het houten dakgebinte en een isolatielaag bovenop het plat dak. Bij dit daktype gaan we bijgevolg ‘dubbel isoleren’: langs de binnenzijde en aan de buitenzijde. Vaak wordt voor een duodak gekozen als de uitvoering van een compact dak niet haalbaar is.

ontvang een offerte voor dakisolatie

wat is een duodak?

Bij een duodak wordt het principe van het compacte dak aangevuld met een isolatielaag bovenop het platte dak:

toepassing van een duodak.

Een plat dak wordt geïsoleerd volgens de principes van het duodak als een compact dak niet haalbaar of te kritisch zou zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het dakgebinte niet genoeg kan opwarmen. Die opwarming is een noodzakelijke voorwaarde voor de uitvoering van een compact dak. Als er echter te veel schaduw op het plat dak valt of het dak grotendeels bedekt is met zonnepanelen of terrasbeplanking, kan er te weinig zon aan het dakoppervlak.

De bijkomende isolatielaag die bij een duodak aan de buitenkant van de dakconstructie wordt aangebracht, zorgt voor een hogere temperatuur in het dakgebinte. Op die manier wordt het risico op condensatie alsnog uitgesloten.

Bijkomend voordeel van een duodak is dat de dubbele isolatie ook voor een betere isolatiewaarde zorgt. Een duodak is dan logischerwijs wel duurder dan een compact dak.

duodak door een expert.

Wil je je plat dak isoleren langs de binnenzijde, maar valt er weinig zon op het dak? Dan kiest ons ervaren team voor een duodak.