gevel isoleren bedrijf

gevelisolatie

laat je buitenmuur isoleren

De gevel vormt samen met het dak het belangrijkste contactoppervlak met de buitenlucht. De buitengevel correct en degelijk (laten) isoleren is dus een must. Dankzij de renovatiepremie van 30 euro per m2 en de energiebesparing heb je je investering in gevelisolatie bovendien in de meeste gevallen al na 10 tot 15 jaar terugverdiend.

Om gevels te isoleren, gebruiken wij verschillende types isolatieplaten. Voor de isolatie van gevels of wanden van een gebouw opgebouwd uit houtskelet behoren ook inblaasisolatie of gespoten Icynene isolatieschuim tot de mogelijkheden.

 

waarom de gevel van je woning laten isoleren?

Als je de oppervlaktes van al je buitenmuren optelt, bekom je heel vaak een resultaat dat hoger is dan eender welk ander deel van je woning. Dat betekent dat via de gevel een aanzienlijke hoeveelheid warmte uit je woning kan ontsnappen (of binnendringen in de zomer). Door de gevel te isoleren, vermijd je eventuele warmteverliezen en beperk je het energieverbruik.

Gevelisolatie levert je naast thermisch ook akoestisch comfort op. Auto’s op straat, voorbijrijdende treinen achter je tuin of het speelpleintje naast de deur: met buitengevels voorzien van akoestisch absorberende isolatie, geniet je van meer rust.

Door de gevels van je bestaande woning langs de buitenzijde te isoleren, kan je je woning ook een nieuwe, frisse look geven. Daarvoor combineer je de buitengevelisolatie met het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding.

Lees ook ons blogartikel over het verschil tussen isolatie uitbesteden en zelf isoleren

gevelisolatie plaatsen

Nu onze gevels geïsoleerd zijn, halen we veel vlotter de juiste temperatuur in huis en houden we geluiden van buitenaf beter buiten.

waarom de gevel van je bedrijfsgebouw laten isoleren?

Als je de oppervlaktes van alle buitenmuren van een kantoor, bedrijfsgebouw, ziekenhuis, sporthal, winkelcomplex of appartement optelt, bekom je een resultaat dat veelal hoger is dan eender welk ander deel het gebouw. Dat betekent dat via de gevel de meeste warmte kan ontsnappen (of binnendringen in de zomer). De isolatie van de buitengevel zal je dus de grootste energiebesparing opleveren.

Gevelisolatie levert je naast thermisch ook akoestisch comfort op. Auto’s en vrachtwagens op straat of voorbijrijdende treinen achter het gebouw: met een buitengevel voorzien van akoestisch absorberende isolatie, geniet je van meer rust.

Lees ook ons blogartikel over het verschil tussen isolatie uitbesteden en zelf isoleren.

gevelisolatie plaatsen

Door de doorgedreven isolatie van de buitenmuren van ons kantoor ondervindt ons personeel geen hinder van de voorbijdenderende vrachtwagens.

waarom de gevel van je kantoor of appartement laten isoleren?

Als je de oppervlaktes van alle buitenmuren van een kantoor of appartement optelt, bekom je een resultaat dat veelal hoger is dan eender welk ander deel het gebouw. Dat betekent dat via de gevel de meeste warmte kan ontsnappen (of binnendringen in de zomer). De isolatie van de buitengevel zal je dus de grootste energiebesparing opleveren.

Gevelisolatie levert je naast thermisch ook akoestisch comfort op. Auto’s en vrachtwagens op straat of voorbijrijdende treinen achter het gebouw: met een buitengevel voorzien van akoestisch absorberende isolatie, geniet je van meer rust.

Lees ook ons blogartikel over het verschil tussen isolatie uitbesteden en zelf isoleren.

hoe je gevel isoleren?

In de meeste gevallen worden isolatieplaten langs de buitenmuur gemonteerd op de draagmuur en bevestigd met isolatiepluggen. Na het isoleren kan het gevelmetselwerk of de gevelbekleding worden voorzien.

Ook voor wachtgevels zijn isolatiepanelen geschikt. De gevelisolatie wordt dan bijkomend beschermd tegen de weersinvloeden met een geveldoek.

Bij houtskeletbouw wordt de isolatie ingeblazen in de structuur. Dat kan onder meer met cellulose papiervlokken of houtvezels. Meer en meer wordt bij houtskelet het gespoten isolatieschuim Icynene toegepast. Dit ecologische isolatieschuim wordt als een naadloze isolatielaag gespoten tussen de houten constructie.

De gevel isoleren kan dus op drie verschillende manieren:

hoe je gevel isoleren?

In de meeste gevallen worden isolatieplaten langs de buitenzijde gemonteerd op de draagmuur en bevestigd met isolatiepluggen. Na het isoleren kan het gevelmetselwerk of de gevelbekleding worden voorzien.

Verschillende types isolatieplaten zijn ideaal voor de gevelisolatie van grote gebouwen zoals ziekenhuizen, sporthallen, winkelcentra, fabriekshallen of bedrijfsgebouwen.

Ook voor wachtgevels zijn isolatiepanelen geschikt. De gevelisolatie wordt dan bijkomend beschermd tegen de weersinvloeden met een geveldoek.

Bij houtskeletbouw wordt de isolatie ingeblazen in de structuur. Dat kan onder meer met cellulose papiervlokken of houtvezels. Meer en meer wordt bij houtskelet het gespoten isolatieschuim Icynene toegepast. Dit ecologische isolatieschuim wordt als een naadloze isolatielaag gespoten tussen de houten constructie.

De gevel isoleren kan dus op drie verschillende manieren:

gevelisolatie rotswol plaatsen

welke soorten gevelisolatie bestaan er?

De gevel isoleren kan met verschillende isolatiematerialen, elk met hun specifieke eigenschappen en voordelen. Isolteam adviseert je graag over alle types gevelisolatie.

prijs gevelisolatie.

De prijs van gevelisolatie verschilt naargelang het gebruikte isolatiemateriaal en de toepassing.

  • PUR-PIR isolatieplaten: 40 à 50 euro per m2, inclusief plaatsing en exclusief btw
  • Glaswol isolatieplaten: 30 à 40 euro per m²
  • Rotswol isolatieplaten: 30 à 45 euro per m²
  • Resolschuim isolatieplaten: 45 à 60 euro per m²
  • XPS-EPS isolatieplaten: 30 à 45 euro per m2
  • Houtwol isolatieplaten: 40 à 50 euro per m2
  • Ingeblazen cellulosevlokken, houtvezels: 20 à 40 euro per m2
  • Icynene isolatieschuim: 25 à 30 euro per m2

premie gevelisolatie.

Laat je de bestaande gevel isoleren door een erkende aannemer zoals Isolteam? Dan kan je via Mijn VerbouwPremie rekenen op een isolatiepremie. Isoleren blijft op die manier aantrekkelijk voor particulieren én bedrijven.

gevelisolatie rotswol

vaak gestelde vragen over gevelisolatie.

Wat is de ideale dikte van gevelisolatie?

Bij nieuwbouw of een ingrijpende energetische renovatie (IER) schrijft de EPB-regelgeving een maximale U-waarde van 0,24 voor voor de gevel. Dit beantwoordt aan de BEN-norm die sinds 2021 verplicht is. Om deze U-waarde te halen, zal de gevelisolatie 10 cm dik moeten zijn bij PIR/PUR, 14 cm bij XPS, EPS, glaswol en rotswol en 16 cm bij cellulose.

Bij renovatie (BENOveren) wordt de benodigde dikte van de isolatie bepaald door de Rd-waarde. Die bereken je door de dikte te delen door de lambdawaarde van het gekozen isolatiemateriaal. Om in aanmerking te komen voor de premie voor gevelisolatie moet dat resultaat hoger zijn dan 3 m2K/W.

Hoe wordt de gevel van een houtskeletgebouw geïsoleerd?

Cellulose isolatie is de voorbije jaren uitgegroeid tot de nummer 1 isolatie voor houtskeletgebouwen. Voor de isolatie van de gevel worden de papiervlokken ingeblazen in de houtskeletstructuur. Het inblazen kan zowel langs de binnenzijde als de buitenzijde van het gebouw. Na het isoleren worden de inblaasopeningen mooi gedicht. Ook houtvezels kunnen ingeblazen worden.

Als de binnenbekleding nog niet is aangebracht, kan je ook isolatiedekens uit glaswol of rotswol gebruiken. Na het isoleren wordt een dampscherm aangebracht aan de binnenzijde. Of je kan kiezen voor het ecologische isolatieschuim Icynene. Met dit gespoten isolatieschuim vul je de houten draagstructuur met een naadloze, luchtdichte én ademende isolatielaag. Een bijkomend dampscherm aan de binnenzijde is dan niet meer nodig.

Hoe wordt een wachtgevel geïsoleerd?

Als bij een appartement of kantoor, het aangrenzende gebouw nog niet is gebouwd, isoleer je best ook de gemene muur of open wachtgevel. Zo voldoe je aan de EPB-eisen en kan je onnodig energie- en comfortverlies tegengaan.

Op de gemene muur kunnen isolatiepanelen uit glaswol, rotswol, PUR of PIR, worden geplaatst. Die isolatie wordt tijdelijk beschermd met een dampopen geveldoek die vastgezet wordt met houten latten. Zo kan de isolatie meerdere jaren perfect haar werk doen, tot er tegen deze gevel wordt gebouwd. Als er pas vele jaren later tegen de wachtgevel zal worden aagebouwd, kies je best voor een duurzamere afwerking, zoals leien of een ander type gevelbekleding.

Hoe wordt een wachtgevel geïsoleerd?

Als bij een rijwoning of een halfopen woning de aangrenzende woning nog niet is gebouwd, isoleer je best ook de gemene muur of open wachtgevel. Zo voldoe je aan de EPB-eisen en kan je onnodig energie- en comfortverlies tegengaan.

Op de wachtgevel kunnen isolatiepanelen uit glaswol, rotswol, PUR of PIR, worden geplaatst. Die isolatie wordt tijdelijk beschermd met een dampopen geveldoek die vastgezet wordt met houten latten. Zo kan de isolatie meerdere jaren perfect haar werk doen, tot er tegen deze gevel wordt gebouwd. Als er pas vele jaren later tegen de wachtgevel zal worden aagebouwd, kies je best voor een duurzamere afwerking, zoals leien of een ander type gevelbekleding.

je gevel isoleren loont. we helpen je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw gevel.