cellenbeton

Cellen beton details

isoleren met cellenbeton.

Cellenbeton isolatieplaten bevatten miljoenen luchtbelletjes. Door deze poreuze structuur bieden ze ongekende thermische isolatiewaarden. Bovendien zorgt dit onbrandbare en ultralichte isolatiemateriaal voor een goede akoestische isolatie en geluidsabsorptie.

Wij gebruiken isolatiepanelen uit cellenbeton (Multipor) voor het isoleren langs de binnenzijde van bestaande gevels of als isolatiemateriaal voor plafonds en wanden bij nieuwbouw.

welke eigenschappen heeft cellenbeton?

Cellenbeton bestaat uit zand, kalk en cement. Door de toevoeging van aluminiumpoeder ontstaan miljoenen luchtbelletjes. Cellenbeton is daardoor een zeer licht bouwmateriaal. Ook op akoestisch vlak scoort cellenbeton goed. En ondanks het lichte gewicht zijn cellenbetonblokken zeer stevig en drukvast. Isolatieplaten uit cellenbeton bieden ook een goede brandveiligheid.

Dankzij de poreuze structuur is cellenbeton dampopen. De ‘open’ opbouw van het materiaal maakt het materiaal ‘ademend’. Een dampscherm is overbodig omdat cellenbeton een capillair actief isolatiemateriaal is. De wandopbouw kan dus vocht opnemen en later terug afgeven. Dit zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

  • Goede thermische isolatiewaarde: lambdawaarde 0,043 W/mK
  • Goede geluidsabsorptie
  • Stevig en drukvast
  • Zeer licht
  • Brandveilig
  • Luchtdicht, ademend
  • Afwerking mogelijk met pleister
  • Duurzaam en ecologisch
  • Makkelijk te verwerken
  • Steenachtig en vezelvrij

toepassingen van cellenbeton isolatiepanelen.

Cellenbeton isolatiepanelen zijn uitermate geschikt voor het isoleren van bestaande gevels. Ze worden tegen de binnenzijde gelijmd en kunnen, indien gewenst, achteraf perfect met pleister afgewerkt worden.

Isolatieplaten uit cellenbeton worden daarnaast ook geplaatst tegen het plafond. Omdat cellenbeton onbrandbaar is, zijn isolatiepanelen uit cellenbeton zeer geschikt voor de plafondisolatie van parkeergarages, technische lokalen of bergruimtes.

wat is de prijs van cellenbeton? 

De prijs van cellenbeton isolatieplaten ligt tussen 70 en 110 euro per m2, inclusief plaatsing en exclusief btw.

veelgestelde vragen over cellenbeton.

Wat is het verschil tussen cellenbeton, cellulose en cellenglas?

Cellenbeton isolatieplaten zijn stevig, drukvast, zeer licht en brandveilig en worden toegepast als binnenmuurisolatie en plafondisolatie. Cellenglas (of geschuimd glas) is door de uitzonderlijke drukvastheid en goede vochtbestendigheid een uitstekende optie als gevelisolatie in kelders, dakisolatie in vochtige ruimtes of vloerisolatie. Cellulose bestaat tot slot uit duurzame, fijne vlokken uit gerecycleerd krantenpapier die in het dak, wanden of zoldervloer worden ingeblazen. Dit isolatiemateriaal is zeer geschikt voor houtskeletbouw.

Wat is het verschil tussen de cellenbeton bouwblokken (Ytong) en de cellenbeton isolatiepanelen (Multipor)?

Cellenbeton is vooral gekend als in de vorm van cellenbetonbetonblokken (Ytong), maar cellenbeton is ook een uitstekend isolatiemateriaal. In vergelijking met Ytong bouwstenen zijn de Multipor isolatiepanelen uit cellenbeton lichter en bevatten ze nog meer luchtcellen met opgesloten stilstaande lucht. Dat zorgt voor een nog betere isolatiewaarde. Zowel de isolatieplaten als de bouwblokken kunnen echter genieten van alle goede eigenschappen van cellenbeton.

isoleren met cellenbeton loont.

De kostprijs voor cellenbeton varieert naargelang de oppervlakte, toepassing en de dikte. Isolteam bezorgt je graag een offerte op maat van jouw plafond of binnenmuur.