Je dak isoleren, is al sinds 2020 verplicht voor alle woningen. Wanneer je isolatieplannen hebt, moet je beslissen of je de isolatie zelf gaat plaatsen of het eerder overlaat aan een specialist. Zelf je dakisolatie plaatsen, brengt wat gevaren met zich mee. Daarom is het aangeraden om het werk te laten uitvoeren door een vakman. Zo ben je zeker dat je het maximale haalt uit je isolatie en je er zonder zorgen jarenlang van profiteert.

waarom is dakisolatie zo belangrijk?

In een slecht geïsoleerde woning gaat maar liefst 30 % van de warmte via het dak verloren. Hierdoor dringt er ook heel wat koude lucht naar binnen. Dat is nadelig voor je energiefactuur én voor je wooncomfort. Met dakisolatie los je dit allemaal op. Een correct geplaatste isolatie levert je een aangenamere temperatuur in huis op en lagere energiekosten. Bovendien heb je recht op een isolatiepremie wanneer je je dak laat isoleren door een vakman.

waar moet je op letten wanneer je dakisolatie plaatst?

Dakisolatie plaatsen is niet zo vanzelfsprekend en vraagt een grondige werkwijze. Zo moet je isolatie volgens de regels van de kunst geïsoleerd worden om er voordeel uit te halen. Het juiste materiaal, een grondige afwerking en alle nodige stappen nauwkeurig opvolgen, is hier belangrijk. Helaas is een fout snel gebeurd, zeker wanneer je voor de eerste keer isolatie plaatst. Wij vertellen je wat er zoal verkeerd kan lopen.

Je isolatiemateriaal is het belangrijkste bij de plaatsing. Hier geldt het principe ‘beter te veel, dan te weinig’. Te weinig isolatie zal namelijk niet renderen. Ook het verkeerde type isolatie voor je dak zal zorgen voor minder rendement. Zo heb je dekens, panelen, isolatievezels, isolatieschuim, … Wat je bij de plaatsing van je isolatie absoluut niet mag doen, is zachte isolatiematerialen proppen. Dit doet de goed isolerende werking teniet. Meer weten? Alle dakisolatiefouten lees je hier.

dakisolatie correct plaatsen? vertrouw op onze expertise.

Wil je zeker zijn dat je dakisolatie correct is geplaatst? Vertrouw op onze expertise en laat je dakisolatie plaatsen door onze isolatiespecialisten. Vraag nu een offerte aan voor je isolatieproject.