houtwolcement

Houtwolcement PIR

isoleren met houtwolcementplaten.

Houtwolcementplaten zijn ideaal voor de gelijktijdige afwerking én isolatie van plafonds en binnenmuren. Wij gebruiken dit isolatiemateriaal dan ook als combipaneel, waarbij houtwolcement als afwerkingslaag bovenop de isolatie uit PUR-PIR, resolschuim, EPS of minerale wol komt. De combinatie isolatie-houtwolcement zorgt voor een geluidsabsorberende, thermisch isolerende, esthetische en brandveilige isolatieplaat.

Houtwolcementplaten zonder isolatie bestaan overigens ook, maar worden dan eerder als akoestische oplossing of als binnenafwerking toegepast.

welke eigenschappen heeft houtwolcement?

Houtwolcement is de combinatie van houtwol met cement en water. De lange, dunne houtvezels afkomstig uit duurzaam beheerde bossen worden met een mineraal bindmiddel gecomprimeerd tot een lichte afwerkingsplaat. De esthetische deklaag, uit 1 tot 2,5 cm houtwolcement, van dit paneel in combinatie met EPS, rotswol, resol of PUR-PIR isolatie maakt houtwolcementplaten tot een brandveilige, geluiddempende en thermisch isolerende isolatieplaat die geen afwerking meer vraagt.

  • Esthetische afwerking
  • Is beschikbaar of kan gespoten worden in veel kleuren
  • Sterke akoestische absorptie
  • Brandveilige toepassing
  • Duurzaam materiaal
  • Kan gebruikt worden in vochtige omstandigheden (zwembaden, buitenomgeving)
  • Lambda-waarde houtwolcement: 0,080-0,090 W/mK (de achterliggende isolatie van het combipaneel heeft een veel grotere impact op de thermische isolatiewaarde)
  • Duurzaam hout met PEFC-certificatie

toepassingen van houtwolcement.

Houtwolcement wordt toegepast als platen voor de isolatie en afwerking van wanden en plafonds. Ze worden verlijmd, geschroefd in een achterliggend kader of bevestigd met metalen pluggen, voorzien van een passend afdekkapje in dezelfde structuur als de panelen.

houtwolcement plaatsen
houtwolcement garage

wat is de prijs van houtwolcement?

Houtwolcementplaten kosten tussen 60 en 120 euro per m2 (inclusief plaatsing en exclusief btw). Ze zijn duurder dan standaard isolatieplaten, maar hoeven dan ook niet verder afgewerkt te worden.

veelgestelde vragen over houtwolcement.

Wat is het verschil tussen houtwol en houtwolcement?

Houtwol is afkomstig van sparrenhout. De dunne vezels van dit hout worden in de fabriek gemengd met een natuurlijk bindmiddel en een waterafstotende stof. Die houtpap wordt samengeperst tot isolatieplaten, maar houtvezels kunnen ook los ingeblazen worden in een dak of houtskeletstructuur.

Houtwolcement is de combinatie van houtwol met cement en water. Samen met een mineraal bindmiddel worden de houtvezels gecomprimeerd tot een lichte isolatieplaat die met EPS, rotswol, resol of PUR-PIR gecombineerd wordt tot een combipaneel.

isoleren met houtwolcement loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw plafond, binnenmuur of kelder.