polyesterwol

polyesterwol-isolatiemateriaal

isoleren met polyesterwol.

Polyesterwol wordt bij uitstek gekozen op basis van de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Tegelijk is het een brandveilig isolatiemateriaal met een goede thermische isolatiewaarde. Polyesterwol isolatiepanelen zijn beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart.

welke eigenschappen heeft polyesterwol?

Polyesterwol wordt gemaakt op basis van polyestervezels afkomstig van gerecycleerde PET-flessen. Het is beschikbaar in wit en zwart. Isolatiepanelen uit polyesterwol hebben een goede geluidsabsorptie en dragen dus bij tot het beperken van de nagalm in een ruimte.

De akoestische isolatiewaarde is de belangrijkste eigenschap, maar daarnaast heeft polyesterwol nog tal van andere voordelen:

  • Uitstekende geluidsabsorptie
  • Brandveilig (vlamdovend)
  • Zeer vormvast
  • Goede thermische isolerende eigenschappen: lambda-waarde 0,035 - 0,045 W/mK
  • Vochtbestendig
  • Huidvriendelijk (irriteert niet en geeft geen stof af)
  • 100% recycleerbaar
  • Bestand tegen veel chemische stoffen, schimmels en ongedierte
  • Verzakt niet
  • Geeft geen vezels af

toepassingen van polyesterwol.

Polyesterwol wordt op basis van de geluidsabsorptie gebruikt voor de isolatie van binnenmuren en plafonds bij nieuwbouw en renovatie. De isolatiepanelen kunnen in de spouw verwerkt worden, in het verlaagd plafond, maar zeker ook als zichtbare elementen. Buiten de bouwsector zit polyesterwol verwerkt in kleding, dekbedden en slaapzakken.

wat is de prijs van polyesterwol isolatie? 

De levering en plaatsing van akoestische panelen uit polyesterwol kost tussen 50 en 80 euro per m².

geluidsisolatie polyesterwol
akoestische polyesterwol

veelgestelde vragen over polyesterwol.

Hoe werkt geluidsabsorptie door isolatiepanelen?

Geluidsabsorptie verwijst naar de mate waarin een isolatiemateriaal geluidsgolven absorbeert (of opneemt). Het zorgt ervoor dat geluid minder weerkaatst tegen de wanden en het plafond. Nadat het geluid op een geluidsabsorberend isolatiemateriaal is terechtgekomen, sterft het uit in plaats van terug de ruimte ingestuurd te worden. Het resultaat is een kortere nagalmtijd, een betere spraakverstaanbaarheid en een aangenamer akoestisch comfort.

Bij isolatiematerialen met een open en vezelachtige structuur is de geluidsabsorptie het best (daarom is de geluidsabsorptie slecht bij water, gipspleister en beton). Hoe goed een materiaal geluiden absorbeert, wordt uitgedrukt met de geluidsabsorptiecoëfficiënt (waarde van 0 tot 1). Houtwolcement heeft een geluidsabsorptiecoëfficiënt van 0,80 tot 0,95 en is dus een zeer goede

Wat is het verschil tussen akoestisch isoleren en akoestisch absorberen?

Akoestisch isoleren gaat over het weren van geluid afkomstig uit een andere ruimte of de buitenomgeving. Hierbij worden de geluidstrillingen tegengehouden door een akoestisch isolerende en ontkoppelde structuur.

Akoestisch absorberen gaat over geluiden geproduceerd in de ruimte zelf. Deze geluiden kunnen in de ruimte zelf weerkaatst en versterkt worden, en zorgen voor een storende nagalm. Met zachte, dempende isolatiematerialen kan je het weerkaatsen van geluid tegengaan en het geluid als het ware opzuigen.

isoleren met polyesterwol loont.

Benieuwd naar de prijs van polyesterwol isolatie? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.