isolatie bedrijfsgebouw.
Ben je eigenaar van een bedrijfsgebouw, dan heb je vaak te maken met hoge energiekosten. Of misschien ervaar je wel een gebrekkige akoestiek? Door slim te isoleren, creëer je meteen een aangename werkomgeving én bespaar je energiekosten. Met een goede vloerisolatie, gevelisolatie en dakisolatie kies je voor de meest effectieve isolatiemogelijkheden met het hoogste rendement.
dakisolatie
In een gebouw gaat gemiddeld 30 procent warmte verloren via het dak. Dat kan tellen als argument om je dak te isoleren. Dakisolatie bezorgt je niet enkel een warme winter en een frisse zomer, akoestische dakisolatie absorbeert ook geluid van buitenaf.
Zelf je dakisolatie plaatsen, brengt wat gevaren met zich mee. De beste resultaten op het vlak van energiebesparing en comfort haal je wanneer je je dak volgens de regels van de kunst laat isoleren. Die kennis en expertise hebben we bij Isolteam al jaren in huis. Bovendien heb je je investering in dakisolatie in de meeste gevallen al na 2 jaar terugverdiend, dankzij de energiebesparing, de premies voor dakisolatie en de beperkte meerkost ten opzichte van doe-het-zelf isoleren.
isolatiematerialen voor dakisolatie
gevelisolatie
De gevel vormt samen met het dak het belangrijkste contactoppervlak met de buitenlucht. De buitengevel correct en degelijk (laten) isoleren is dus een must. Dankzij de renovatiepremie van 30 euro per m2 en de energiebesparing heb je je investering in gevelisolatie bovendien in de meeste gevallen al na 10 tot 15 jaar terugverdiend.
Om gevels te isoleren, gebruiken wij verschillende types isolatieplaten. Voor de isolatie van gevels of wanden van een gebouw opgebouwd uit houtskelet behoren ook inblaasisolatie of gespoten Icynene isolatieschuim tot de mogelijkheden.
isolatiematerialen voor gevelisolatie
binnenmuurisolatie
Binnenmuurisolatie is de aangewezen oplossing als isolatie aan de buitenkant van de gevel niet mag of kan. Waar we bij nieuwbouw altijd aan de buitenzijde kunnen isoleren, is dat bij renovatie een ander verhaal. In dat geval kiezen we voor de na-isolatie van de buitenmuur langs de binnenzijde ‒ met isolatieplaten of inblaasisolatie ‒, zeker als er geen spouw is.
Wanneer je de wandisolatie combineert met een akoestische voorzetwand verbeter je bovendien niet alleen de thermische prestaties, maar ook het akoestisch comfort.
isolatiematerialen voor binnenmuurisolatie
vloerisolatie
Vloerisolatie verhoogt de gemiddelde temperatuur van de vloer van 11°C naar 20°C. Je vloer isoleren is dus zowel bij nieuwbouw als bij renovatie een must om energie te besparen. Bovendien voelt een geïsoleerde vloer aangenamer aan. Vloerisolatie is ook absoluut noodzakelijk in combinatie met vloerverwarming.
Dankzij de premie van 6 euro per m2 en de energiebesparing heb je je investering in vloerisolatie in de meeste gevallen al na 2 tot 4 jaar terugverdiend.
Geluidsisolatie wordt onder de chape op dekvloer voorzien, ook in combinatie met de thermische vloerisolatie. Contact- en luchtgeluiden worden zo bij de oorsprong aangepakt, en zetten zich niet voort doorheen de gebouwstructuur.
isolatiematerialen voor vloerisolatie
plafondisolatie
Plafondisolatie lijkt in wezen op vloerisolatie, met dat belangrijke verschil dat je isoleert vanuit de onderliggende ruimte. Het grote voordeel van het plafond isoleren is dat je de bestaande vloer niet hoeft uit te kappen en het vloerniveau niet wijzigt. De isolatie komt namelijk tegen het plafond van de kelder, kruipkelder of ondergrondse garage.
Hetzelfde geldt wanneer je het plafond van de ruimte onder het plat dak of de zolder isoleert. Je isoleert dan niet langs de buitenkant van het dak, maar door middel van isolatie aan de onderzijde of in het (vlakke) plafond.
isolatiematerialen voor plafondisolatie
geluidsisolatie
Geluidsisolatie speelt een belangrijke rol in het creëren van een comfortabele woon- of werkomgeving. Zonder akoestische isolatie komt dat (akoestische) comfort al snel in gevaar door voorbijrazend verkeer of door luidruchtige buren. De geluidsoverlast komt overigens niet altijd van buitanaf. Ook het geluid dat je zelf produceert, kan nagalmen en zo voor een onaangename akoestische omgeving zorgen. En ook stromingsgeluiden in buizen en leidingen kunnen voor hinder zorgen.
Gelukkig kunnen we met voorzetwanden, verlaagde plafonds, zwevende vloeren en andere slimme technieken de akoestiek relatief eenvoudig verbeteren.
isolatiematerialen voor geluidsisolatie
passieve brandbescherming
Actieve brandbeveiliging met brandblussers, detectiesystemen en sprinklerinstallaties is een must om brand en de eruit voortvloeiende schade tot een minimum te herleiden. Maar ook passieve brandbeveiliging heeft een belangrijk aandeel in het preventief beperken of zelfs verhinderen van brand.
Bij Isolteam dragen we hier met brandwerende isolatie aan bij. Dat doen we door Nestaan SLV spuitmortel aan te brengen op stalen liggers of betonnen oppervlakken van bedrijfsgebouwen en appartementen. Enkele centimeters van deze gebonden vermiculietkorrels kunnen al een brandweerstand van 30 tot 120 minuten opleveren. En dit zowel voor nieuwbouw als renovatie.
isolatiematerialen voor passieve brandbescherming
hoe pakken we de isolatie van je bedrijfspand aan?
We geven advies bij alle mogelijkheden om je bedrijfspand te isoleren en bekijken alle opties op maat van jouw project en budget. Van dakisolatie en gevelisolatie tot akoestische isolatie, plafondisolatie en vloerisolatie, we voeren elke opdracht tot in de puntjes en binnen de afgesproken timing uit.
akoestische isolatie in topsporthallen in leuven.
heb je hulp of advies nodig bij de isolatie van jouw bedrijfsgebouw?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.