vlasisolatie

Vlasisolatie

isoleren met vlasvezels.

Vlasisolatie is gemaakt van natuurlijke vlasvezels die op een natuurlijke manier groeien en tijdens die groei een grote hoeveelheid CO2 absorberen. Hierdoor heeft vlasisolatie, net als andere natuurlijke isolatiematerialen, een goede vochtregulerende werking en een hoge warmteopslagcapaciteit. Bovendien zorgt de vezelstructuur voor uitstekende akoestische prestaties.

Vlasisolatie is beschikbaar in flexibele en makkelijk verwerkbare panelen. Deze panelen kunnen toegepast worden voor de isolatie van binnenmuren, daken, plafonds, gevels en zoldervloeren.

welke eigenschappen heeft vlas?

Vlasisolatie bestaat uit restproducten van de linnenindustrie die op een milieuvriendelijke manier en lokaal in de Benelux geteeld werden. Doordat er minder CO2 vrijkomt tijdens de productie dan dat er opgenomen wordt tijdens de groei, heeft vlas een positieve ecologische voetafdruk (CO2-positief).

Het vlas wordt in een flexibele en comprimeerbare isolatieplaat gebonden die perfect te plaatsen is in een houten dak- of wandstructuur.

  • Erg goede thermische isolatiewaarde (lambda-waarde 0,038 W/mK)
  • Bijzonder groot vochtregulerend vermogen
  • Dampopen isolatiepakket
  • Uitstekende hittebescherming in de zomer dankzij hoge warmteopslagcapaciteit
  • Milieuvriendelijk isolatiemateriaal zonder boraten of fungiciden
  • Makkelijk te verwerken
  • Volledig recycleerbaar volgens cradle-to-cradle principe
  • CO2-positief, het isolatiemateriaal geeft minder CO2 vrij tijdens productie en transport dan dat het opgenomen heeft
  • Geluiddempend
  • Brandveilig
Vlasisolatie plaatsen
Vlasisolatie plaatsing

toepassingen van vlasisolatie.

De veerkrachtige en vormvaste isolatieplaten zijn makkelijk te verwerken en zijn bijzonder geschikt om in een houten dak- of wandstructuur te plaatsen. Bij Isolteam kiezen we voor vlasisolatie voor volgende toepassingen:

wat is prijs van vlas isolatie?

De prijs voor vlasisolatie ligt tussen 30 en 45 euro per m2 voor dakisolatie en zoldervloerisolatie, en voor het isoleren van de binnenmuren (inclusief plaatsing en exclusief btw).

Benieuwd naar de prijs van vlasisolatie voor renovatie of nieuwbouw? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.

veelgestelde vragen over vlas isolatie.

Is vlasisolatie waterbestendig?

Vlas is een dampopen en ademend product met vochtregulerende en schimmelbestendige eigenschappen. Doordat het vlas vocht vlot afgeeft, heb je dus geen last van vochtproblemen of schimmels.

Welk voordeel biedt de warmteopslagcapaciteit van vlas?

De warmteopslagcapaciteit of volumieke warmtecapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan. Hoe hoger de warmteopslagcapaciteit van een isolatiemateriaal, hoe beter de bescherming tegen hitte in de zomer. Concreet slaat het isolatiemateriaal de warmte dan langer op vooraleer deze afgegeven wordt aan de binnenruimte. Het resultaat van deze ‘faseverschuiving’ is dat het binnen langer koel blijft.

De warmteopslagcapaciteit wordt uitgedrukt in J/m³.K, en is het product van de volumieke massa (ρ) en de soortelijke warmtecapaciteit (of specifieke warmte, Cp) van een isolatiemateriaal. Met een soortelijke warmte van 1600 J/kgK scoort vlas merkelijk beter dan bijvoorbeeld EPS (1450 J/kgK) of minerale wol (1030 J/kgK).

Vlas is een circulair isolatiemateriaal. Wat betekent dat?

Vlas is een natuurlijk materiaal en komt onuitputtelijk voor in de natuur. Het vlas komt uit de nabijheid van de producent van het isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal is 100 % herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar. Voor deze isolatie is de term Cradle to Cradle (wieg tot wieg) perfect van toepassing, alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product nuttig worden ingezet in een ander product.

isoleren met vlas loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.