brandbescherming woning of bedrijf

passieve brandbescherming

brandwerende isolatie

Actieve brandbeveiliging met brandblussers, detectiesystemen en sprinklerinstallaties is een must om brand en de eruit voortvloeiende schade tot een minimum te herleiden. Maar ook passieve brandbeveiliging heeft een belangrijk aandeel in het preventief beperken of zelfs verhinderen van brand. 


Bij Isolteam dragen we hier met brandwerende isolatie aan bij. Dat doen we door Nestaan SLV spuitmortel aan te brengen op stalen liggers of betonnen oppervlakken van bedrijfsgebouwen en appartementen. Enkele centimeters van deze gebonden vermiculietkorrels kunnen al een brandweerstand van 30 tot 120 minuten opleveren. En dit zowel voor nieuwbouw als renovatie.
 

waarom passieve brandbescherming?

Een bedrijfsbrand kan heel veel materiële schade, menselijk en financieel leed veroorzaken. Het komt er dus op aan je gebouw zo goed mogelijk te beschermen tegen brand én de verdere verspreiding van vuur, rook of hitte te beperken. Zo behoudt het gebouw langer de stabiliteit, kan je veilige vluchtroutes garanderen en geef je de brandweer extra tijd om het vuur onder controle te krijgen.

Isolteam ondersteunt je bij het interpreteren van alle wettelijke bepalingen inzake brandbeveiliging én implementeert oplossingen voor passieve brandbeveiliging. Bij nieuwbouwprojecten en renovatie. Voor kantoorgebouwen, appartementen, ziekenhuizen en winkelcentra.

Isolteam verhoogt de brandwerendheid van bedrijfsgebouwen en appartementen met spuitmortel op basis van vermiculiet.

Enkele centimeters Nestaan SLV op stalen liggers en betonnen kolommen verlengen de brandweerstand met 30 tot 120 minuten.

Hendrik Snauwaert
 - 
Isolteam

hoe brandwerende isolatie aanbrengen?

Isolteam beschermt kolommen, liggers en steunpilaren met Nestaan SLV (Sprayed Limpet Vermiculite). Deze cementgebonden spuitmortel op basis van vermiculietkorrels is ontworpen en getest om te voldoen aan de hoogste eisen. Door een laag Nestaan SLV te spuiten op dragende structuurelementen maken we deze brandwerend en beperken we brandschade.

wat is de prijs van brandwerende isolatie?

De richtprijs voor spuitmortel uit vermiculiet voor passieve brandbescherming ligt tussen 30 en 40 euro per m². Isolteam helpt je graag om de prijs van passieve brandbeveiliging op maat van jouw project te berekenen.

veelgestelde vragen over brandwerende isolatie.

Wat is het voordeel van een gespoten toepassing?

Voor het passief beschermen van bouwdelen tegen brand zijn vooral de calciumsilicaatpanelen gekend. Maar het aanbrengen van een spuitmortel heeft ook zijn voordelen. Zo kunnen de meest onregelmatige oppervlakken voorzien worden van een beschermingslaag. Denk aan het bekleden van stalen liggers of van bestaande plafonds. De spuitmortel zorgt voor een naadloze en kierloze isolatielaag.

Wat zijn vermiculietkorrels?

Vermiculietkorrels ontstaan doordat vermiculiet onder grote en snelle verhitting geëxfolieerd of opgeblazen wordt tot lichte isolatiekorrels (zoals popcorn). De lucht die daarbij in de korrels wordt ingekapseld, zorgt voor de isolerende werking. Vermiculietkorrels worden echter in hoofdzaak gekozen omwille van de brandwerende en hittebestendige eigenschappen.

passieve brandbescherming loont. we helpen je graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.