stro isolatie

Strovezelisolatie

isoleren met strovlokken.

Strovlokken zijn een gezond en natuurlijk isolatiemateriaal met een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde. Bij het isoleren met stro worden strovlokken ingeblazen in muren en/of daken, en wordt er een circulair totaalsysteem toegepast waarbij natuurlijke en gerecycleerde materialen bijdragen aan energiezuinigheid en comfort. Dit creëert niet alleen een gezonde en duurzame leefomgeving, ook zorgt het voor een vermindering van de CO2-uitstoot.

welke eigenschappen hebben strovlokken?

Isolatie uit stro bestaat uit een combinatie van verschillende soorten strovlokken en een 100 % ecologische brandvertrager zonder boraten. Hierdoor is stro isolatie niet alleen brandwerend, ook is het schimmelwerend en bestand tegen ongedierte.

We blazen strovlokken ‘los’ tot in de kleinste hoekjes van dak- en houtskeletstructuren, ongeacht de vorm. Hiervoor gebruiken we een inblaastoestel met een densiteit tot 85 kg/m3.

  • Goede thermische isolatiewaarde (lambda-waarde 0,040 W/mK)
  • Bijzonder groot vochtregulerend vermogen
  • Dampopen isolatiepakket
  • Uitstekende hittebescherming in de zomer dankzij hoge warmteopslagcapaciteit
  • Milieuvriendelijk isolatiemateriaal zonder boraten of  fungiciden
  • CO2-negatief, het isolatiemateriaal slaat meer CO2 op dan nodig is voor productie en transport
  • 100 % recycleerbaar
  • Geluiddempend
  • Brandveilig

toepassingen van strovlokken.

Strovlokken worden ingeblazen in gesloten, holle ruimtes waar ze voor een aansluitende isolatielaag zonder naden zorgen. Zelfs de meest complexe structuren of op moeilijk bereikbare plaatsen is deze inblaastechniek een ideale oplossing. Daarnaast kunnen strovlokken als vrijliggende isolatie in houten roosteringen of op zoldervloeren gespoten worden:

wat is prijs van stro isolatie?

De prijs voor stro isolatie ligt tussen 30 en 50 euro per m2 voor dakisolatie en zoldervloerisolatie, en voor het isoleren van de binnenmuren (inclusief plaatsing en exclusief btw).

Benieuwd naar de prijs van strovlokkenisolatie voor renovatie of nieuwbouw? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.

veelgestelde vragen over strovlokken.

Is stro isolatie brandbaar?

Stro op zich is dan wel brandbaar, eens geperst in balen of in een isolatiepakket is het bijzonder brandwerend. Tijdens het persen wordt aan het stro een compactheid gegeven die ervoor zorgt dat er onvoldoende zuurstof aanwezig is om een verbrandingsproces te onderhouden. Stro als isolatiemateriaal heeft dus geen negatief effect op de brandveiligheid van een woning of gebouw.

Welk voordeel biedt de warmteopslagcapaciteit van strovlokken?

De warmteopslagcapaciteit of volumieke warmtecapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan. Hoe hoger de warmteopslagcapaciteit van een isolatiemateriaal, hoe beter de bescherming tegen hitte in de zomer. Concreet slaat het isolatiemateriaal de warmte dan langer op vooraleer deze afgegeven wordt aan de binnenruimte. Het resultaat van deze ‘faseverschuiving’ is dat het binnen langer koel blijft.

De warmteopslagcapaciteit wordt uitgedrukt in J/m³.K, en is het product van de volumieke massa (ρ) en de soortelijke warmtecapaciteit (of specifieke warmte, Cp) van een isolatiemateriaal. Met een soortelijke warmte van 2100 J/kgK scoort stro merkelijk beter dan bijvoorbeeld EPS (1450 J/kgK) of minerale wol (1030 J/kgK).

Stro is een capillair actief systeem voor binnenmuurisolatie. Wat betekent dat?

Capillair actieve systemen zijn vochtregulerend: ze kunnen vocht bufferen en terug afgeven naar de warme zijde van de isolatie. Deze systemen bestaan uit isolatie uit stro en een dampopen pleister- en afwerkingslaag. Het voordeel van een capillair actieve isolatie is dat deze de droging van een vochtige muur kan versnellen. Het vocht uit de muur wordt zo opgenomen door de isolatie, die het op haar beurt afgeeft aan de warme binnenruimte.

Stro is een circulair isolatiemateriaal. Wat betekent dat?

Stro is een natuurlijk materiaal dat onuitputtelijk voorkomt in de natuur. Het komt uit de nabijheid van de producent van het isolatiemateriaal, het is 100 % herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar. Voor deze isolatie is de term Cradle to Cradle (wieg tot wieg) perfect van toepassing: alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product nuttig worden ingezet in een ander product.

isoleren met strovlokken loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.