De isolatie van een dakkapel in een hellend dak is net zo cruciaal als de dakisolatie zelf. Elke onderbreking van de isolatielaag is namelijk een potentiële koudebrug. Onze isolatie-experts nemen bij de isolatie van een schuin dak dan ook met plezier de isolatie van de wanden en het plafond van de dakkapel mee.

hoe isoleren wij een dakkapel?

Bij de isolatie van een hellend dak met een of meerdere dakkapellen isoleren we ook het houten kader van de wanden en het plafond van de dakkapel.

Is het houten kader dik genoeg? Dan gebruiken we dezelfde isolatie als bij het hellend dak. Mogelijke isolatiematerialen zijn dan glaswolrotswolhoutwolcellulose of Icynene.

Bij een slankere opbouw brengen we vaste isolatiepanelen uit PUR-PIR aan tussen het houten raamwerk van de dakkapel. De kieren en randen dichten we vervolgens af met PU-isolatieschuim.

En als het echt slank moet zijn, dan kunnen panelen uit vacuümisolatie dienen. Enkele centimeters vacuümisolatie presteert even goed als 20 à 25 cm klassieke isolatiematerialen.

De isolatie van een dakkapel eindigt altijd met de plaatsing van een dampscherm. Zo vermijden we condensatie in het isolatiepakket van de dakkapel.

een dakkapel isoleren?

Wil je de dakkapellen in je hellend dak isoleren zonder koudebruggen? Vraag advies aan onze isolatie-experts.