Nieuws

Schimmel na spouwmuurisolatie

Vocht en schimmel na spouwmuurisolatie

06/09/2017

Sommige mensen zijn bang voor vochtproblemen bij het na-isoleren van hun spouwmuur. Bij Isolteam krijgen we dan ook meermaals vragen over het verband tussen spouwmuurisolatie en vocht. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten. 

Meer lezen ›

Alternatieven voor PUR

Prijs van PUR verdubbeld en 6 weken vertraging

01/09/2017

Zes weken vertraging en 1.500 tot 3.000 euro meer kosten, dat krijg je wanneer je PUR-isolatieplaten nodig hebt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Meer lezen ›

Muurisolatie met Icynene

Icynene beschikbaar in Vlaanderen: het ecologische isolatieschuim voor moeilijke oppervlakken

31/08/2017

Vlaanderen is een gespoten isolatieschuim rijker: het populaire ‘Icynene’. Icynene is een ecologisch isolatieschuim dat uitermate geschikt is voor de isolatie van de allermoeilijkste oppervlakken.

Meer lezen ›

Glaswol plaatsen in dakstructuur

5 dakisolatie fouten die je nooit mag maken

17/08/2017

Dakisolatie is een absolute noodzaak bij nieuwbouw- en renovatiewoningen. Maar let op: dakisolatie moet correct uitgevoerd worden. Dit zijn de 5 grootste isolatieblunders die je kan maken!

Meer lezen ›

Dakisolatie diktes

Welke dakisolatie dikte is vereist in 2017?

28/06/2017

Welke dakisolatie dikte is nodig bij een renovatie of een nieuwbouw in 2017? Ontdek hier de ideale diktes voor verschillende isolatiematerialen.

Meer lezen ›

Spouwmuurisolatie met glaswol

"Spouwmuurisolatie: doe het nu" – Bart Tommelein

13/06/2017

Ongeveer 600.000 Vlaamse woningen hebben niet-geïsoleerde spouwmuren. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein roept op om de spouwmuren zo snel mogelijk te isoleren, want de premie zal eind dit jaar dalen.

Meer lezen ›

PUR-PIR panelen

Isolatietekort? Wij zoeken mee naar oplossingen voor jouw project!

11/05/2017

Het is volop in het nieuws: door technische problemen in enkele fabrieken is er momenteel een schaarste aan PUR- en PIR-panelen. Bij Isolteam denken we graag mee over oplossingen voor lopende en nieuwe isolatieprojecten. Want oplossingen zijn er zeker! 

Meer lezen ›