polyethyleenschuim

Polyethyleenschuim-samen-isolatiemateriaal

isoleren met polyethyleenschuim.

Polyethyleenschuim wordt bij uitstek gekozen op basis van de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Tegelijk is het een stootvast en brandveilig isolatiemateriaal. Polyethyleenschuim isolatiepanelen zijn beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart.

welke eigenschappen heeft polyethyleenschuim?

Polyethyleenschuim is geschuimd polyethyleen (PE). Het is beschikbaar in wit en zwart. Isolatiepanelen uit polyethyleenschuim worden vooral toegepast in de ruimteakoestiek, als akoestisch absorberend paneel tegen de nagalm in een ruimte.

De akoestische isolatiewaarde is de belangrijkste eigenschap, maar daarnaast heeft polyethyleenschuim nog tal van andere voordelen:

  • Uitstekende geluidsabsorptie
  • Brandveilig
  • Stootvast
  • Vochtbestendig
  • Bestand tegen veel chemische stoffen, schimmels en ongedierte
binnenmuur isolatie polyethyleenschuim

toepassingen van polyethyleenschuim.

Polyethyleenschuim wordt als geluidsabsorberend isolatiemateriaal gebruikt voor de isolatie van binnenmuren en plafonds bij nieuwbouw en renovatie. De stootvaste eigenschappen van deze isolatiepanelen maken ze zeer geschikt voor sporthallen, waar ze de impact van ballen weerstaan. Door hun vochtbestendigheid zijn deze isolatiepanelen ook geschikt voor zwembaden.

  • Binnenmuurisolatie
  • Plafondisolatie
  • Akoestische isolatie
binnenmuur isolatie polyethyleenschuim
sporthal isoleren

wat is de prijs van polyethyleenschuim isolatie?

De levering en plaatsing van akoestische panelen uit polyethyleenschuim kost tussen 50 en 70 euro per m².

veelgestelde vragen over polyethyleenschuim.

Wat is het verschil tussen akoestisch isoleren en akoestisch absorberen?

Akoestisch isoleren gaat over het weren van geluid afkomstig uit een andere ruimte of de buitenomgeving. Hierbij worden de geluidstrillingen tegengehouden door een akoestisch isolerende en ontkoppelde structuur.

Akoestisch absorberen gaat over geluiden geproduceerd in de ruimte zelf. Deze geluiden kunnen in de ruimte zelf weerkaatst en versterkt worden, en zorgen voor een storende nagalm. Met zachte, dempende isolatiematerialen kan je het weerkaatsen van geluid tegengaan en het geluid als het ware opzuigen.

Hoe werkt geluidsabsorptie door isolatiepanelen?

Geluidsabsorptie verwijst naar de mate waarin een isolatiemateriaal geluidsgolven absorbeert (of opneemt). Het zorgt ervoor dat geluid minder weerkaatst tegen de wanden en het plafond, zodat je het geluid niet opnieuw blijft horen. Nadat het geluid op een geluidsabsorberend isolatiemateriaal is terechtgekomen, sterft het uit in plaats van terug de ruimte ingestuurd te worden. Het resultaat is een kortere nagalmtijd, een betere spraakverstaanbaarheid en een aangenamer akoestisch comfort.

Bij isolatiematerialen met een open en vezelachtige structuur is de geluidsabsorptie het best (daarom is de geluidsabsorptie slecht bij water, gipspleister en beton). Hoe goed een materiaal geluiden absorbeert, wordt uitgedrukt met de geluidsabsorptiecoëfficiënt (waarde van 0 tot 1). Polyethyleenschuim heeft een geluidsabsorptiecoëfficiënt van 0,95 en is dus een zeer goede ‘vijand’ van de nagalmtijd. Andere akoestisch absorberende isolatiematerialen zijn houtwolcement (0,80-0,95), polyesterwol (0,75-0,95), melamineschuim (0,75-0,95) en minerale wol (0,80).

isoleren met polyethyleenschuim loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.