schapenwolisolatie

Schapenwolisolatie

isoleren met schapenwol.

Schapenwol is een uiterst duurzaam isolatiemateriaal dat tot wel 100 jaar meegaat zonder zijn isolatiewaarde te verliezen. Het wordt geleverd in flexibele isolatierollen die makkelijk verwerkbaar zijn, en het wordt toegepast in binnenmuren, daken, plafonds, gevels, vloeren en zoldervloeren. Schapenwolisolatie is zeer sterk, en kan tot 33 % van z’n eigen gewicht aan vocht opnemen zonder de isolerende prestaties aan te tasten.

welke eigenschappen heeft schapenwol?

Schapenwolisolatie bestaat uit 100 % zuivere scheerwol die zonder pesticiden gewassen en behandeld wordt. Hoewel schapenwol van nature beschermd is tegen schimmels, wordt ze beschermd tegen motten door toevoeging van een biocidevrije toeslagstof.

Schapenwol heeft heel erg goede thermische en akoestisch isolerende eigenschappen, maar werkt ook vochtregulerend en luchtzuiverend. Het geheim achter deze uitstekende eigenschap is keratine, de bouwsteen van eiwit waaruit schapenwol bestaat. De schapenwol wordt in een flexibele en comprimeerbare isolatierollen gebonden die perfect te plaatsen zijn in een houten dak- of wandstructuur.

  • Erg goede thermische isolatiewaarde (lambda-waarde 0,034-0,042 W/mK)
  • Luchtzuiverend, neemt schadelijke stoffen op
  • Vochtregulerend
  • Uitstekende hittebescherming in de zomer dankzij hoge warmteopslagcapaciteit
  • Duurzaam: gaat tot 100 jaar mee zonder de isolatiewaarde te verliezen
  • Milieuvriendelijk
  • Geen irritaties op de huid bij het plaatsen
  • Geluiddempend
  • Brandveilig
Schapenwolisolatie op werf
Schapenwolisolatie snijden

toepassingen van schapenwolisolatie.

De veerkrachtige isolatierollen zijn geschikt om in een houten dak- of wandstructuur te plaatsen: 

wat is prijs van schapenwolisolatie?

De prijs voor houtwol ligt tussen 40 en 60 euro per m2 voor dakisolatie en zoldervloerisolatie, en voor het isoleren van de binnenmuren (inclusief plaatsing en exclusief btw).

Benieuwd naar de prijs van schapenwolisolatie voor renovatie of nieuwbouw? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.

veelgestelde vragen over schapenwolisolatie.

Heeft schapenwol luchtzuiverende eigenschappen?

In schapenwol zit veel keratine, een dierlijk eiwit dat schadelijke gassen uit de lucht kan opnemen. Door de woning te isoleren met schapenwol isolatie kan het percentage aan vluchtige schadelijke gassen met 50 % verminderd worden.

Is schapenwolisolatie brandveilig?

Ja, schapenwol is ongevoelig voor brand. Wanneer het in aanraking komt met vuur, zal de wol verkolen en de vlammen niet verder verspreiden.

Wat betekent hygrofobe isolatie?

Schapenwol is de enige isolatiewol die tot 35 % van haar gewicht aan waterdamp kan opnemen zonder haar isolatiewaarde te verliezen. De wol is volledig hygrofoob en stoot water af, daarom kan schapenwol isolatie een oplossing bieden aan vochtproblemen in situaties zoals dampdichte constructies.

Welk voordeel biedt de warmteopslagcapaciteit van schapenwol?

De warmteopslagcapaciteit of volumieke warmtecapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan. Hoe hoger de warmteopslagcapaciteit van een isolatiemateriaal, hoe beter de bescherming tegen hitte in de zomer. Concreet slaat het isolatiemateriaal de warmte dan langer op vooraleer deze afgegeven wordt aan de binnenruimte. Het resultaat van deze ‘faseverschuiving’ is dat het binnen langer koel blijft.

De warmteopslagcapaciteit wordt uitgedrukt in J/m³.K, en is het product van de volumieke massa (ρ) en de soortelijke warmtecapaciteit (of specifieke warmte, Cp) van een isolatiemateriaal. Met een soortelijke warmte van 1760 J/kgK scoort schapenwol merkelijk beter dan bijvoorbeeld EPS (1450 J/kgK) of minerale wol (1030 J/kgK).

Schapenwol is een circulair isolatiemateriaal. Wat betekent dat?

Schapenwol is een natuurlijk materiaal en komt onuitputtelijk voor in de natuur. De wol komt uit de nabijheid van de producent van het isolatiemateriaal, en het materiaal is 100 % herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar. Voor deze isolatie is de term Cradle to Cradle (wieg tot wieg) perfect van toepassing: alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product nuttig worden ingezet in een ander product.

isoleren met schapenwol loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.