EPS-isolatiechape

eps isolatiechape vloerisolatie

isoleren met EPS-isolatiechape.

EPS-isolatiechape is een sterk isolerende uitvullaag op basis van EPS-parels, een cementgebonden mortel en toeslagstoffen. Deze isolatiechape is een innovatieve en doeltreffende toepassing voor vloerisolatie. We gebruiken de EPS-chape om leidingen op de ondervloer uit te vullen of om een tweede isolatielaag met isolatiepanelen aan te brengen. Ook kunnen we de chape in een hogere dikte plaatsen die dan onmiddellijk fungeert als een complete, naadloze vloerisolatielaag.

Het voordeel van de EPS-isolatiechape is dat het zowel vederlicht is als een zeer goede draagkracht heeft. De chape vormt ook een zeer goede basis voor een akoestische vloeropbouw, waarbij contact- en luchtgeluiden van de aanpalende bouwdelen gedempt worden.

welke eigenschappen heeft EPS-isolatiechape?

De EPS-isolatiechape maakt gebruik van nieuwe EPS-parels of gerecycleerde EPS-korrels. Hierbij zorgen de EPS-parels voor een betere isolatiewaarde van de chape.

  • Goede thermische isolatiewaarde: 0,040 – 0,085 W/mk
  • Hoge drukvastheid
  • Duurzame, stabiele en vlakke uitvoering
  • Naadloze isolatievulling
  • Snelle plaatsing
  • Perfect combineerbaar met vloerverwarming, vaste isolatiepanelen of chape
  • Akoestisch isolerende vloeropbouw
  • Recycleerbaar
  • Ongevoelig voor vocht
  • Brandveilig

toepassingen van EPS-isolatiechape.

De EPS-isolatiechape is voornamelijk geschikt als vloerisolatie en is mogelijk bij zowel nieuwbouw als renovatie. Blijft er vaak regenwater op je plat dak of terras staan? De EPS-chape kan hier ook perfect als hellingslaag dienen.

wat is de prijs van EPS-isolatiechape?

De prijs voor EPS-isolatiechape is afhankelijk van de dikte en gaat van 15 tot 30 euro per m² (inclusief plaatsing, exclusief btw).

veelgestelde vragen over EPS-isolatiechape.

In welke vorm is de EPS-isolatiechape beschikbaar?

Met behulp van een pompinstallatie brengen we de EPS-isolatiechape aan in de woning. Doordat we de chape via een vrachtwagen pompen, vraagt deze installatie samen met een reservoir voor de EPS-parels, cement en toeslagstoffen wel wat ruimte. Voor moeilijk bereikbare of kleinere projecten en renovaties zijn er kant-en-klare zakken chape mogelijk. Hier hoef je enkel nog water aan het mengsel toe te voegen, waarna je die kan aanbrengen.

Welke isolatiedikte heb je nodig als je EPS-isolatiechape als vloerisolatie wil?

Volgens de EPB-eisen moet je vloer voldoen aan een U-waarde van maximum 0,24 W/m²K. Om dit te behalen, is een isolatiedikte van 20 cm noodzakelijk. Isolatiediktes tot 50 cm kunnen we zelfs in één laag aanbrengen.

interesse in EPS-isolatiechape?

Interesse om jouw vloer te isoleren met isolatiechape? Wij bezorgen je snel een offerte op maat.