Een hellend dak zonder thermische isolatie is vandaag geen optie meer voor al wie zijn energiefactuur onder controle wil houden. Via een niet-geïsoleerd dak kan namelijk tot 30 procent warmte ontsnappen. Door je schuin dak te isoleren houd je die warmte in de winter binnen. Omgekeerd blijft de hitte dankzij de dakisolatie beter buiten in onze alsmaar warmere zomers.

De keuze voor dempende isolatiematerialen zorgt tegelijk voor een goede akoestische isolatie van het dakgebinte. Aangezien een hellend dakgebinte een vrij lichte constructie is, is een akoestisch goed presterende dakisolatie noodzakelijk. Dat is zeker het geval bij slaapkamers onder het schuin dak.

ontvang een offerte voor dakisolatie

isolatie hellend dak door Isolteam.

De isolatie van een zolderdak verschilt naargelang het type schuin dak. De meest voorkomende zijn het spantendak en het gordingendak. Daarnaast is er ook het sarkingdak

Onze isolatie-experts isoleren hellende daken altijd langs de binnenzijde. Dit is het geval bij spantendaken (vooral bij nieuwe woningen) en gordingendaken (vooral bij renovatie). Bij nieuwbouw is ook isolatie langs de buitenzijde mogelijk (sarkingdak), maar dat doet Isolteam niet. Neem hiervoor contact op met een dakwerker.

isolatiematerialen voor hellende daken.

Wij isoleren schuine daken altijd langs de binnenzijde en daarvoor zijn deze isolatiematerialen geschikt: 

Welk materiaal je ook kiest, de isolatie van je dak zal pas optimaal renderen als ze op de juiste manier werd aangebracht. Luchtdicht en dampremmend zijn daarbij de sleutelwoorden. Onze isolatie-experts weten alles over de correcte plaatsing van de isolatie en het dampscherm onder een hellend dak, zonder kieren en zonder kans op interne condensatie.

hellend dak isoleren
hellend dak isoleren

prijs isolatie hellend dak.

De prijs van dakisolatie van een hellend dak verschilt naargelang het gekozen isolatiemateriaal.

Een zolderdak isoleren met glaswol of rotswol, gespoten isolatieschuim Icynene of ingeblazen cellulosevlokken kan voor 30 à 40 euro per m², inclusief de plaatsing van de glaswoldekens en het dampscherm en exclusief btw. Bij een bestaande woning met een gordingendak wordt dat 50 à 60 euro per m².

Bekijk de richtprijzen voor dakisolatie of vraag hieronder een offerte aan op maat van je specifieke isolatieproject (nieuwbouw of renovatie).

ontvang een offerte op maat

isolatie hellend dak door een expert.

Wil je je hellend dak aan de binnenzijde laten isoleren? Ons team heeft alle expertise in huis voor de isolatie van schuine daken.