gramitherm®: grasisolatie

Grasvezelisolatie

isoleren met grasvezel.

Wil je natuurlijk isoleren, dan is grasvezelisolatie een goede optie. Het is een 100 % zuiver en ecologisch isolatiemateriaal dat goed scoort op het vlak van warmte- en geluidsisolatie, vochtbalans en brandwerendheid. Bovendien heeft grasisolatie een positieve klimaatimpact en negatieve CO2-voetafdruk, waardoor het een duurzaam alternatief kan zijn voor isolatiematten van rotswol en glaswol.

Grasvezelisolatie is beschikbaar in flexibele panelen, ook wel Gramitherm®-panelen genoemd, die makkelijk verwerkbaar zijn en bijzonder geschikt zijn voor het isoleren van daken, tussenwanden, plafonds, gevels en zoldervloeren.

welke eigenschappen heeft grasvezelisolatie?

Grasvezelisolatie bestaat uit grasmaaisel waaraan gerecycleerde jutevezels en een synthetische bindvezel worden toegevoegd. Door ook minerale zouten bij te voegen, zijn grasvezel isolatiepanelen beschermd tegen vuur, schimmels en parasieten.

Het gras wordt in een flexibele en comprimeerbare isolatieplaat gebonden, die perfect te plaatsen is in een houten dak- of wandstructuur.

  • Goede thermische isolatiewaarde (lambda-waarde 0,041 W/mK)
  • Bijzonder groot vochtregulerend vermogen
  • Dampopen isolatiepakket
  • Natuurproduct dat geen gassen of additieven afgeeft
  • Uitstekende hittebescherming in de zomer dankzij hoge warmteopslagcapaciteit
  • CO2-negatief, het isolatiemateriaal slaat meer CO2 op dan nodig voor productie en transport
  • Geluiddempend
  • Brandveilig
Grasvezelisolatie snijden
Grasvezelisolatie snijden

toepassingen van grasvezel.

Grasvezelmatten of -panelen zijn makkelijk te installeren en bijzonder geschikt voor dak- en wandisolatie. Door een vochtremmende laag te installeren, wordt de regulerende werking van het gras ondersteund:

wat is de prijs van grasvezelisolatie?

De prijs voor grasvezelisolatie ligt tussen 25 en 40 euro per m2 voor dakisolatie en zoldervloerisolatie, en voor het isoleren van de binnenmuren (inclusief plaatsing en exclusief btw).

Benieuwd naar de prijs van grasvezelisolatie voor renovatie of nieuwbouw? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.

veelgestelde vragen over grasvezelisolatie.

Welk voordeel biedt de warmteopslagcapaciteit van grasvezel?

De warmteopslagcapaciteit of volumieke warmtecapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan. Hoe hoger de warmteopslagcapaciteit van een isolatiemateriaal, hoe beter de bescherming tegen hitte in de zomer. Concreet slaat het isolatiemateriaal de warmte dan langer op vooraleer deze afgegeven wordt aan de binnenruimte. Het resultaat van deze ‘faseverschuiving’ is dat het binnen langer koel blijft.

De warmteopslagcapaciteit wordt uitgedrukt in J/m³.K, en is het product van de volumieke massa (ρ) en de soortelijke warmtecapaciteit (of specifieke warmte, Cp) van een isolatiemateriaal. Met een soortelijke warmte van 1500 J/kgK scoort gras merkelijk beter dan bijvoorbeeld minerale wol (1030 J/kgK).

Wat is Gramitherm®?

Gramitherm® is een 100 % Belgisch isolatiepaneel dat gemaakt is van grasvezels van ‘verloren’ gras uit onderhoud van bijvoorbeeld wegbermen. Hieraan worden jutevezels toegevoegd die het paneel structuur geven, en een polyestervezel die alles bij elkaar houdt. De milieu-impact van de productie is laag én positief dankzij de captatie van CO2. Voor de productie wordt lokaal gemaaid gras gebruikt, en snijresten en overschotten worden verwerkt tot nieuwe isolatiematten.

Gras is een circulair isolatiemateriaal. Wat betekent dat?

Gras is een natuurlijk materiaal dat onuitputtelijk voorkomt in de natuur. Het komt uit de nabijheid van de producent van het isolatiemateriaal, het is 100 % herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar. Voor deze isolatie is de term Cradle to Cradle (wieg tot wieg) perfect van toepassing: alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product nuttig worden ingezet in een ander product.

isoleren met grasvezel loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.