cellenglas
isoleren met cellenglas.
Cellenglas staat bekend om zijn waterbestendigheid en dampdichtheid. Daardoor is dit isolatiemateriaal uiterst geschikt voor de isolatie van vochtige ruimtes zoals de kelder. Door de zeer hoge drukweerstand kan je letterlijk bouwen op cellenglas.
welke eigenschappen heeft cellenglas?
Cellenglas (ook wel schuimglas of foamglas) bestaat uit gerecycleerd glas dat op 1000°C in de oven wordt gesmolten. Tijdens het smeltproces wordt CO2 toegevoegd en schuimt de glasmassa op tot een luchtig materiaal met miljoenen luchtbelletjes. Na afkoeling ontstaat een harde isolatieplaat die tegelijk drukvast, waterdicht, dampdicht, vuurbestendig en zeer duurzaam is.
- Zeer drukvast
- Waterdicht: neemt geen vocht op en zet niet uit
- Dampdicht
- Goed geschikt in vochtige omstandigheden
- Vuurbestendig
- Vormvast
- Zeer duurzaam isolatiemateriaal
- Warmte-isolerend: 0,038 - 0,050 W/mK
toepassingen van cellenglas isolatie.
Schuimglas wordt in de bouw verwerkt als isolatieblokken om koudebruggen tussen vloeren en muren te vermijden of weg te werken. Cellenglasplaten zorgen voor een waterdichte isolatielaag van de kelder. Ze worden met koudlijm volvlakkig verlijmd tegen de wanden (eventueel aangevuld met isolatieankers) en hun naden worden na plaatsing dichtgemaakt. Cellenglas isolatiepanelen zijn door hun uitzonderlijke drukvastheid en vochtbestendigheid ook erg geschikt als vloerisolatie onder een funderingsplaat. Bij renovatie worden meestal het plafond van de kelder of kruipkelder geïsoleerd met cellenglasplaten.
hoeveel kost cellenglas?
De prijs voor kelderisolatie met cellenglas ligt tussen 80 en 100 euro per m2, inclusief plaatsing en exclusief btw.
veelgestelde vragen over cellenglas.
isoleren met cellenglas loont.
Benieuwd naar de prijs van cellenglas? Isolteam bezorgt je een offerte op maat van jouw project.