Spoiler: de isolatie van sarkingdaken is geen Isolteam-service. Dakwerkers doen dit vaak wel. Wij focussen daarentegen op spantendaken en gordingendaken, die we kunnen isoleren langs de binnenzijde van het dak.

wat is een sarkingdak?

Bij een sarkingdak wordt de isolatie aan de buitenzijde van het hellend dak geplaatst. Harde isolatieplaten uit PUR of PIR komen dan bovendaks op de dakconstructie of de kepers te liggen. Daar vormen ze een ononderbroken isolatielaag. Bij isolatie langs de binnenzijde zorgt het hout van het dakgebinte altijd voor onderbrekingen. Het isoleren vraagt daardoor extra tijd en extra zorg bij de luchtdichte aansluiting van de isolatie op de spanten.

De sarkingdaktechniek is geschikt voor nieuwbouw, maar wordt ook toegepast bij grondige renovaties. Het schuine dak kan dan geïsoleerd worden zonder dat de bestaande binnenafwerking weg moet (maar de bestaande dakbedekking wel).

nadelen van een sarkingdak.

Een sarkingdak heeft verschillende nadelen, waardoor onze isolatie-experts enkel hellende gordingendaken en spantendaken isoleren langs de binnenzijde van de woning.

  • Duurder dan langs de binnenzijde isoleren
  • Slechtere akoestische prestaties, bij gebruik van sarkingpanelen uit PUR of PIR
  • Beperkte opbouwhoogte beschikbaar bij renovatie
  • Bestaande dakbedekking (zoals dakpannen of leien) moet eerst verwijderd worden

isolatie hellend dak door een expert.

Wil je je hellend dak laten isoleren? Vraag advies aan onze isolatie-experts.