gespoten PUR

pur-gespoten-detail-isolatiemateriaal

isoleren met gespoten PUR.

Gespoten PUR is een zeer doeltreffend isolatiemateriaal voor vloerisolatie. We spuiten het PUR-isolatieschuim rechtstreeks op de ondergrond, in de gewenste dikte. Zo is je vloer meteen geïsoleerd én uitgevuld met een kierloze laag die overal perfect aansluit. Ook voor moeilijk bereikbare oppervlakken is gespoten polyurethaanschuim een geschikte isolatie, denk maar aan de isolatie van een kruipkelder.

Met gespoten PUR-isolatie bekom je de vloeropbouw met de hoogste isolatiewaarde. Dat levert een zeer mooie energiebesparing op en maakt van gespoten PUR het meest populaire isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Gespoten PUR biedt bovendien ook bij geringe hoogte de beste isolatiewaarde. Handig bij renovaties!

welke eigenschappen heeft gespoten PUR?

Gespoten PUR-isolatie is een hardschuim dat na enkele minuten gevormd wordt door de exotherme reactie van de twee vloeibare componenten: polyol en isocyanaat. De massa’s kleine luchtblaasjes in het geëxpandeerde schuim zorgen voor een ongekende isolatiewaarde.

  • Hoge isolatiewaarde: lambda-waarde van 0,025 W/mK
  • Naadloze isolatielaag: geen koudebruggen en warmteverlies
  • 100% luchtdichte en dampdichte uitvoering
  • Minimale vloeropbouw nodig, isoleren en uitvullen in één
  • Drukvast
  • Rotbestendig
  • Zeer snelle uitvoering (vaak in 1 dag)
  • Leidingen kunnen mee ingespoten worden
  • Perfect in combinatie met vloerverwarming
vloerisolatie gespoten pur
vloerisolatie gespoten pur

toepassingen van gespoten PUR.

Het PUR-isolatieschuim wordt rechtstreeks op het te isoleren oppervlak gespoten. Daardoor is PUR-schuim uitstekend geschikt voor oneffen ondergronden en voor moeilijk bereikbare oppervlakken. Denk daarbij in eerste instantie aan de uitvulling en isolatie van vloeren, waarop al dan niet leidingen lopen. De totale vloerisolatie wordt opgebouwd uit verschillende isolatielaagjes. Zo bekomen we een stevig isolatiepakket met een hoge isolatiewaarde.

Ook voor complexe dakgebintes, oneffen binnenmuren, kruipkelders of kelderplafonds vol leidingen is gespoten purschuim een snelle en doeltreffende oplossing. Doordat we het isolatieschuim tot in de kleinste hoekjes kunnen spuiten, ontstaat een volledig aaneengesloten isolatielaag zonder kieren of naden. Met gespoten PUR zijn koudebruggen dus uitgesloten.

Gespoten PUR is geschikt voor volgende isolatietoepassingen:

kruipkelder isolatie gespoten pur
dakisolatie gespoten pur

wat is de prijs van PUR-isolatie?

Met een kostprijs tussen 25 en 35 euro per m2 (inclusief plaatsing, exclusief btw) is gespoten PUR een relatief goedkoop isolatiemateriaal voor de isolatie van onder meer vloeren en daken. Een dampscherm is bovendien niet nodig.

veelgestelde vragen over gespoten PUR.

Is gespoten PUR giftig?

Tijdens het uithardingsproces komen stoffen vrij. Bescherming en verluchting zijn in die fase strikt noodzakelijk. Onze installateurs gebruiken dan ook professionele bescherming. Eenmaal het PUR-schuim volledig uitgehard is, komen geen gassen meer vrij, ook niet tijdens het bewerken of het versnijden. Zolang je niet onbeschermd aanwezig bent tijdens de uitvoering is er geen gevaar voor je gezondheid. Na enkele uren kan je je woning perfect weer betreden.

Is gespoten PUR-schuim brandbaar?

Polyurethaanschuim is bestand tegen temperaturen van meer dan 100°C. PUR is dus brandwerend, maar helemaal onbrandbaar is dit isolatiemateriaal niet. Voor de isolatie van je woning is gespoten PUR echter voldoende brandveilig.

Hoe verloopt de toepassing van gespoten PUR?

De toepassing van PUR-schuim vraagt een zorgvuldige voorbereiding. De ondergrond volledig droog en stofvrij maken is altijd de eerste stap. Daarna plakken we alle muren en ramen zorgvuldig af. Nadat we de isolatiedikte hebben bepaald op basis van het (vloer)niveau, spuiten we het PUR-schuim in verschillende lagen. Door elke laag (van 2 à 4 cm) telkens te laten uitharden, leveren we een goed isolatieschuim af en vermijden we het risico op verzakkingen. Als laatste stap kunnen we het oppervlak vlakschuren of aftoppen boven de leidingen.

Kan PUR-schuim verzakken?

Gespoten PUR is sterk, stabiel en vormvast. Het zal niet krimpen noch verzakken, zelfs niet bij isolatiediktes tot 50 cm. Wat wel heel belangrijk is, is dat de plaatsing gebeurt in verschillende lagen. Daarnaast moet de ondervloer stofvrij en droog zijn en moet de temperatuur in de ruimte boven het vriespunt liggen.

Is vloerverwarming op gespoten PUR mogelijk?

Zeker, de leidingen voor de vloerverwarming worden rechtstreeks op de isolatielaag uit gespoten PUR geplaatst en bevestigd. PUR-isolatie wordt sowieso vlak gespoten, en voor vloerverwarming worden de laatste oneffenheden vlak geschuurd. Nu nog chape en vloerafwerking erop, en klaar!

isoleren met gespoten PUR loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.