energie besparen met isolatie

de eerste stap naar een energiezuinige woning? isolatie!

Inzetten op energiezuinigheid is altijd een goed idee, zeker voor je woning. Een energiezuinige woning levert heel wat voordeel op in je portemonnee en zorgt ervoor dat je goed zit voor de toekomst. Om dit te realiseren, is isolatie onmisbaar. Dankzij een goed geïsoleerde woning ga je warmteverliezen tegen en verhoog je het wooncomfort. We leggen je uit hoe je energie kan besparen door middel van isolatie.

hoe maak ik mijn woning energiezuinig?

Isolatie is bij uitstek het antwoord op deze vraag. Er gaat namelijk heel wat warmte en energie verloren via het dak, je gevel of de vloer. De eerste stap naar een energiezuinige woning is daarom goeie isolatie.

dakisolatie

Je dak is verantwoordelijk voor zo’n 30 % van je warmteverlies. Dankzij dakisolatie win je niet alleen heel wat geld, ook je wooncomfort wordt flink verhoogd. Een correcte plaatsing van dakisolatie is hierbij cruciaal, iets wat we bij Isolteam als de beste kunnen. Bovendien heb je dankzij de overheidspremie en de energiebesparing je investering dikwijls al na 2 jaar terugverdiend.

gevel- en spouwmuurisolatie

Naast het dak is de gevel één van de grootste oorzaken van warmteverlies in huis. De gevel heeft namelijk direct contact met de buitenlucht, waardoor er heel wat warmte kan ontsnappen. Door je gevel te isoleren, los je dit probleem op en bespaar je energie.

Heb je een bestaande woning? Dan zit er waarschijnlijk een spouw tussen de binnen- en buitenmuur. Wanneer je die tussenruimte niet isoleert, kan zo’n 30 % van de warmte verloren gaan. Gelukkig kunnen onze isolatiespecialisten dit vlot en doeltreffend oplossen door glaswolvlokken of EPS-parels in de muur te blazen.

vloerisolatie

Heb je vaak last van koude voeten wanneer je in huis rondloopt? Dan is je vloer onvoldoende geïsoleerd. Niet onlogisch als je weet dat een niet-geïsoleerde vloer slechts een temperatuur van 11°C heeft. Met vloerisolatie daarentegen haal je gemakkelijk een temperatuur van 20°C, wat dus een groot verschil is voor je energierekening en je comfort. 

Heb je een kelder of kruipkelder?  Dan kan je het plafond van de kelder isoleren als alternatieve oplossing.

beste isolatiemateriaal

welk isolatiemateriaal is het best om energie te besparen?

Je hebt talrijke isolatiematerialen, elk met z’n kenmerken en toepassingen. Het is dus belangrijk dat je het juiste materiaal gebruikt bij je isolatieproject, om er zo maximaal voordeel uit te halen. Zo is je materiaal afhankelijk van heel wat factoren:

  • Hoe is de woning opgebouwd: massief of houtskelet, spouwmuur of gewone gevel, spantendak of gordingendak?
  • Is de ruimte makkelijk bereikbaar of juist niet?
  • Is de ondergrond vlak of zijn er leidingen zichtbaar?
  • Heb je ruimte om te isoleren of telt iedere cm?
  • Wil je graag aandacht besteden aan akoestische eigenschappen of natuurlijke materialen?

Nadat je hierop een antwoord weet, kan je op zoek gaan naar een geschikt isolatiemateriaal. Of wil je liever op veilig spelen? Reken op onze isolatie-experten, wij hebben alle kennis en ervaring om jou de beste isolatie te bieden die je voordelen op vlak van energie en comfort opleveren.

Eén ding staat vast: door te isoleren maak je komaf met warmteverlies waardoor je energiekosten dalen en je comfort verhoogt.

wil je meer advies om je huis energiezuiniger te maken door middel van isolatie? of heb je isolatieplannen?

neem contact op, onze isolatiespecialisten helpen je graag verder.