bodemisolatie

je vochtige kruipkelder isoleren? Combineer bodemisolatie met vloerisolatie

Je kruipkelder kan je op verschillende manieren isoleren: met Icynene, gespoten PUR, vaste panelen uit PUR-PIR of EPS, of met of EPS-parels. Afhankelijk van de bereikbaarheid en de ruimte beslissen we welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jou. Als je kruipruimte vochtig, moeilijk bereikbaar of niet hoog genoeg is om isolatie te plaatsen, blazen we de bodem vol met EPS-parels. Deze bodemisolatie combineren we sinds kort ook met vloerisolatie tegen het plafond van de kruipruimte. Zo sla je twee vliegen in één klap en krijg je een droge kelder én een warme vloer ineen.

Waarom je kruipruimte isoleren met bodem- en vloerisolatie?

Een vochtige kruipkelder is allesbehalve aangenaam. Het heeft een nadelig effect op je wooncomfort en op je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je je natte kelder laat isoleren. De geschikte oplossing hiervoor is bodemisolatie gecombineerd met vloerisolatie. Daarbij wordt er zowel een laag EPS-parels op de bodem van de kruipruimte aangebracht, als een isolatielaag met Icynene tegen de onderzijde van de vloer.

De combinatie van deze twee isolaties verhelpt het vochtprobleem in je kelder snel en efficiënt. De bodemisolatie zorgt voor een droge kruipruimte, terwijl de vloerisolatie je een lekker warme vloer geeft. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, maar verhoog je meteen ook het comfort in je woning. Met als leuke bonus: altijd warme voeten.

Verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie

Is je kruipkelder vochtig? Dan is bodemisolatie hiervoor de ideale oplossing. Dankzij bodemisolatie blijft het vocht voortaan in de bodem waardoor je woning droger zal aanvoelen. Vloerisolatie is dan weer goed om warmteverlies in je woning tegen te gaan.

Bij bodemisolatie worden de EPS-parels op de bodem van de kruipkelder aangebracht, terwijl bij vloerisolatie het isolatiemateriaal tegen de vloer wordt geplaatst. Omdat je de vloer isoleert, krijg je een isolerende laag tussen de vloer en de koude uit de kruipruimte. Hierdoor gaat er minder warmte verloren. In tegenstelling tot vloerisolatie blijft er bij bodemisolatie wel nog steeds een luchtlaag tussen het materiaal en de vloer, waardoor je toch nog een stukje warmte verliest via de vloer.

Door beide te combineren, krijg je de kwaliteiten van de twee isolaties in één voor een optimaal droog én warm resultaat.

Hoe gaan we te werk?

Voordat we aan de slag gaan met de isolatie van je kruipkelder inspecteren we eerst grondig de ruimte. Zo weten we onmiddellijk hoe we je kelder het best isoleren. Na een inspectie plannen we twee afspraken voor de bodemisolatie en vloerisolatie. Met behulp van een speciale inblaasmachine blazen we de EPS-parels op de bodem van de kruipruimte. Hierna laten we de ruimte gemiddeld 2-3 weken drogen voordat we starten met de vloerisolatie. Vervolgens spuiten we het ecologische Icynene H2Foam Lite tegen de onderzijde van de vloer.

bodemisolatie eps parels
bodemisolatie tegen vochtige kelder

Wil je je vochtige kelder isoleren?

Vraag hier een offerte aan om je kruipruimte te isoleren. Wij berekenen graag de precieze prijs op maat van jouw project.