Renovatiepact 2050

het renovatiepact: alle vlaamse woningen energiezuinig tegen 2050

Tegen het jaar 2050 wensen onze ministers de gemiddelde energiescore van Vlaamse woningen te verbeteren met 75%. Dankzij een “woningpas” kom je te weten wat je hoeft te renoveren om te voldoen aan de eisen. En dat is niet alles! Er zijn 3 belangrijke zaken in het verhaal rond energiezuinigheid.

1. energiezuinig renoveren

Elk Vlaams huis moet tegen 2050 energiezuinig zijn, maar wat betekent dat nu precies? Dat betekent een E60-score (of EPC-kengetal van 100 à 110 kWh/m2) en staat gelijk aan de norm voor nieuwbouwhuizen.

Oudere huizen verbruiken tot 50% meer dan nieuwbouwhuizen. Dus wil je je energierekening laten dalen? Renoveer vandaag nog! Het gebrek aan dakisolatie is een veelvoorkomend probleem. Vind hier meer informatie over dakisolatie.

2. woningpas inlassen

Je weet nu dat je woning energiezuiniger moet worden… Maar hoe kan je dat doen?

Dankzij een “woningpas” wordt dit allemaal duidelijk. Deze bevat alle informatie rond energieprestatie, maar ook info over de woonkwaliteit en renovatie-advies met een duidelijk stappenplan.

De woningpas gaat mee van eigenaar naar eigenaar. Zo krijg je een goed beeld van wat er de afgelopen jaren met je woning is gebeurd.

3. energiepremies hervormen

Met de totaalrenovatiebonus wordt meer gefocust op een totaalrenovatie van de woning. De partijen raden aan om snel te renoveren (en isoleren) zodat je nog kan genieten van het volledige stelsel aan premies.

 

hoe jouw woning energiezuinig maken tegen 2050 volgens het renovatiepact?

Wij staan je graag bij om jouw woning of appartement te controleren aangevuld met gespecialiseerd isolatie advies.