isolatie houtskeletbouw

geschikte isolatie voor houtskeletbouw.

Verschillende bouwtechnieken vragen om verschillende aanpakken en soorten afwerking. Ook bij houtskeletbouw is dat het geval.

Wij doen hier uit de doeken hoe je de binnenisolatie van een huis in houtskeletbouw best aanpakt.

isolatie bij de constructie van houtskeletbouw.

Bij het begin van de constructie van een woning in houtskelet, houden we rekening met de nodige isolatie. Er zijn uitsparingen voorzien waar isolatiemateriaal tussen past.

Als materiaal gebruiken we soepele isolatiematten zoals houtwol of minerale wol (glaswol of rotswol). De isolatiematten plaatsen we mooi passend tussen de houten stijlen.

Om een snelle én volledige isolatie van zelfs de meest onregelmatige houtskeletstructuren te bekomen, kan je ook isoleren via de inblaastechniek, daarbij worden glaswolvlokken of isolatievlokken van cellulose in of op de structuur geblazen. Met deze materialen is goede vulling van de structuur verzekerd en vermijd je dus koudebruggen.

houtskeletbouw isolatie
isolatie houtskeletbouw

isolatie afwerken bij houtskeletbouw.

De afwerking van de isolatielaag is bij een houtskelet zeer belangrijk omdat het een relatief lichte structuur is. Door degelijke installatie van dampschermen, zonder kieren tussen de verschillende delen, zorgt de installateur ervoor dat vocht uit de warme binnenlucht niet kan binnendringen in het isolatiemateriaal en daar kan condenseren. Wij zorgen daarbij ook voor de noodzakelijke luchtdichting, zodat er door geen enkele kier of spleet nog warmte verloren kan gaan of vervelende tocht kan binnenkomen in de woning.

Ook Icynene, een ecologisch isolatieschuim is uitermate geschikt om houtskeletbouw te isoleren. Het schuim wordt ter plaatse heel snel aangebracht langs de binnenzijde of buitenkant van de woning en bij de expansie komen geen schadelijke stoffen vrij. Bovendien zorgt het direct voor een perfect luchtdichte, ademende én vochtregulerende isolatielaag. Hierdoor is een bijkomende damprem niet meer nodig langs de binnenzijde. 

afwerking houtskeletbouw isolatie
afwerking houtskeletbouw isolatie

interesse in isolatie voor houtskeletbouw?

Heb je vragen over een specifiek project? Contacteer ons gerust en onze isolatie-experten helpen je met veel plezier.