berekening isolatie

prijsstijging pir en pur. wat zijn de alternatieven?

Zes weken vertraging en tot 35% meer kosten, dat krijg je wanneer je PUR en PIR-isolatieplaten nodig hebt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

waarom is er eigenlijk schaarste?

Het basisproduct voor PUR en PIR, namelijk MDI, wordt maar in een handvol fabrieken geproduceerd. Sinds de coronacrisis daalt de productie van benzine en kerosine en dat heeft een impact op de basisgrondstof van PUR en PIR en zo de uiteindelijke kostprijs van de isolatieplaten. 

alternatieven voor pur en pir

Isolatiepanelen uit PUR-PIR worden omwille van de goede isolatiewaarde, en het gebruiksgemak, veel gebruikt om de gevel of de vloer te isoleren. Gelukkig bestaan er voldoende alternatieven om je huis te isoleren tegen een goede prijs en hoef je niet te vrezen voor je (ver)bouwbudget.

In functie van de toepassing kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor andere alternatieven:

EPS grijs detail isolatiemateriaal

wat is de prijs van de alternatieven?

De productie van deze isolatiematerialen is een stuk standvastiger dan die van PUR of PIR. Let wel op: met de meeste van de deze isolatiematerialen heb je meer ruimte nodig om te isoleren. Bij nieuwe projecten is dit geen probleem, maar bij bestaande projecten is het niet gemakkelijk om zomaar over te schakelen.

op zoek naar een alternatief voor PIR/PUR?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.