huis koel houden

houd je huis koel bij warm weer: 4 tips

Nu de zomer volledig is losgebarsten, blijft de hitte makkelijk in je huis hangen. Hoe kan je tijdens deze warme zomerdagen je woning koel houden? Wij geven enkele tips.

zon buiten houden zomer

1. volg de zon

Draai met de zon mee en zorg dat ze niet rechtstreeks kan binnenschijnen. ’s Ochtends sluit je jouw gordijnen aan de oostkant en draai zo mee langs het zuiden naar het westen.

huis verluchten in de zomer

2. verlucht enkel ’s morgens vroeg

Laat je huis ’s morgens vroeg eens goed doorwaaien. Zet alle ramen open zodat er tocht kan ontstaan in het hele huis. Overdag een raam openzetten zal minder doeltreffend zijn.

isolatie in de zomer

3. maak de juiste keuzes

Nieuwbouwwoningen in zwarte steen, ongelofelijk hip, maar huizen in een witte kleur houden de warmte veel beter buiten. Kijk maar naar onze zuiderburen. Neem ook andere voorzorgen zoals goede isolatie. Isolatie zorgt niet alleen voor gezellige warmte in de winter, maar ook voor een lekker fris huis in de zomer! 

koken hitte

4. vermijd activiteiten waarbij hitte vrijkomt

Frietjes bakken, een hele wasmand strijken of een 3-gangenmenu koken kan je beter vermijden op het warmste moment van de dag. Hitte blijft lang hangen in huis waardoor het moeilijker wordt om frisse lucht te verkrijgen. Maak liever een heerlijk slaatje!

warmt je bovenste verdieping ook flink op door de brandende zon? 

Onze isolatie experten helpen jou graag dé perfecte isolatie oplossing te vinden.