PUR-PIR

polyurethaan-isolatiemateriaal

isoleren met pur-pir.

Zowel PUR (polyurethaan) als PIR (polyisocyanuraat) is een kunststofschuim dat in de vorm van isolatieplaten gebruikt wordt voor de isolatie van daken, gevels, binnenmuren of vloeren. PUR-PIR isolatie biedt een hoog isolatierendement bij een lage isolatiedikte. Je hoeft dus minder dik te isoleren om dezelfde of een betere isolatiewaarde te halen.

De combinatie van de hoge isolatiewaarde met de gemakkelijke verwerkbaarheid en de concurrentiële prijs maakt van PUR-PIR veruit het meest toegepaste isolatiemateriaal voor gevels en platte daken.

welke eigenschappen heeft pur-pir?

PUR-PIR is een kunststofschuim. Zowel PUR (polyurethaan) als PIR (polyisocyanuraat) worden gemaakt van isocyanaten waaraan katalysatoren en drijfgassen worden toegevoegd. Door de betere brandveiligheid en de nog hogere isolatiewaarde worden PIR-isolatieplaten beschouwd als de verbeterde versie van PUR-isolatieplaten. Bij PIR-isolatie komen ook minder rookgassen vrij.

  • Hoge isolatiewaarde: lambda-waarde van 0,020 tot 0,024 W/mK
  • Minimale isolatiedikte nodig
  • Zeer licht
  • Drukvast
  • Vlamdovend
  • Geen dampscherm nodig dankzij dampremmende eigenschappen
  • Eenvoudige verwerking in elk isolatieproject
  • Makkelijk te verzagen of versnijden
zoldervloer isolatie PIR
zoldervloer isolatie PIR

toepassingen van pur-pir isolatie.

PUR-PIR maakt een aanzienlijk deel uit van de totale isolatiemarkt. Voor gevels en platte daken worden deze isolatiepanelen zelfs het vaakst gebruikt.

PUR-PIR isolatiepanelen zijn voorzien van een tand- en groefverbinding. We plaatsen ze bijgevolg eenvoudig en mooi sluitend. Isolatie uit PUR-PIR is dampremmend op zich, waardoor een dampscherm niet nodig is. Voor een optimale luchtdichtheid maken we kieren wel dicht met PUR-isolatieschuim en verkleven we naden met tape.

Voor binnenmuren bestaan deze isolatiepanelen ook met een afwerkingslaag uit gipskarton. Panelen kleven tegen een bestaande muur, naden opvoegen, afwerken, en klaar!

PUR-PIR isolatie is geschikt voor volgende isolatietoepassingen, zowel bij nieuwbouw als renovatie:

zoldervloer isolatie PIR
zoldervloer isolatie PIR

wat is prijs van pur-pir?

Richtprijs voor gevelisolatie (incl. plaatsing): 40-50 euro per m²

Richtprijs voor dakisolatie bij renovatie, aan de binnenzijde van een hellend dak (incl. plaatsing): 30-40 euro per m²

Richtprijs voor zoldervloerisolatie (incl. plaatsing): 30-40 euro per m²

Richtprijs voor vloerisolatie (incl. plaatsing): 20-40 euro per m²

veelgestelde vragen over PUR-PIR.

Wat is het verschil tussen PUR en PIR?

PUR (polyurethaan) en PIR (polyisocyanuraat) zijn allebei PU-kunststoffen. De grondstoffen voor hun productie zijn dan ook dezelfde, weliswaar in andere verhoudingen. Daarnaast is er ook een verschil in het productieproces.

Bij PIR is meer energie nodig om de chemische verbinding te breken. Dat zorgt ervoor dat PIR-isolatieplaten vooral een betere brandveiligheid hebben. PIR wordt dan ook beschouwd als de verbeterde versie van PUR. Op het gebied van isolatiewaarde en druksterkte zijn beide isolatiematerialen aan elkaar gewaagd.

isoleren met gespoten PUR-PIR loont.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw vloer, dak, binnenmuur of ander isolatieproject.