terugverdientijd isolatie berekenen

welke isolatie verdien je het snelst terug?

Je kan er niet omheen: isoleren is geen keuze meer, maar een noodzaak. Wie zijn woning of bedrijf niet vakkundig laat isoleren, betaalt de rekening dubbel en dik. Hoog tijd dus om de balans op te maken. De eerste en belangrijkste vraag die zich hierbij opdringt is: welke soorten isolatie laten zich nu het snelst terugverdienen? Hieronder vind je enkele types isolatie met een korte terugverdientijd.

dakisolatie

terugverdientijd dakisolatie en zoldervloerisolatie.

Goede dakisolatie of zoldervloerisolatie is één van de meest rendabele investeringen in zijn soort.

kostprijs

De prijs voor dakisolatie start al vanaf € 20,00 per m² (excl btw). Voor zoldervloerisolatie rekenen we vanaf € 15,00 per m² (excl btw). Enkel je zoldervloer isoleren kan dus een stuk interessanter zijn dan je dak. Let wel: hierbij is de premie van de netbeheerder bij renovaties nog niet afgetrokken, die bedraagt € 6 per m2.

terugverdientijd

Al na 2 jaar mag je ervan uitgaan dat je investering zo goed als terugbetaald is. Verwarm je met elektriciteit, dan verdien je je investering al na een half jaar terug!

spouwmuurisolatie terugverdientijd

terugverdientijd spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie heeft niet alleen een snelle terugverdientijd, de ingreep zelf is ook in één dag gepiept! Bovendien hoef je niets aan je gevel te veranderen, en verlies je geen ruimte.

kostprijs.

De spouw isoleren kost ongeveer € 17,00 à € 20,00 (excl btw). Let wel: hierbij is de premie van de netbeheerder bij renovaties nog niet afgetrokken, die bedraagt € 5 per m2.

terugverdientijd.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie bedraagt een 4 à 5 jaar. In een woning met elektrische verwarming is dit ongeveer anderhalf jaar.

terugverdientijd vloerisolatie

terugverdientijd vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt niet alleen voor een aangename kamertemperatuur, ook op de rekening is het verschil opmerkelijk. Van alle types vloerisolatie zijn gespoten PUR en PUR-PIR isolatieplaten het meest toegepast.

kostprijs

Voor gespoten PUR betaal je € 20,00 à € 25,00 per m² (excl btw), voor PUR-PIR platen is dat € 25,00 à € 35,00 per m² (excl btw).  Let wel: hierbij is de premie van de netbeheerder bij renovaties nog niet afgetrokken, die bedraagt € 5 per m2.

terugverdientijd

Na 5 à 7 jaar is de investering in vloerisolatie terugverdiend.

buisisolatie

terugverdientijd leidingisolatie.

Weinigen staan stil bij deze vorm van isoleren, nochtans bepaalt die ook de rekening. Tijdens het transport van warm water in de leidingen tussen de ketel en radiatoren, kranen of andere installaties treden er steeds warmteverliezen op.

kostprijs

De kostprijs voor een degelijke leidingisolatie bedraagt € 20,00 à € 30,00 per lopende meter (excl btw).

terugverdientijd

Met leidingisolatie bespaar je al gauw tot € 10,00 per lopende meter per jaar (excl btw). Je kan dus rekenen op een terugverdientijd van 2 à 3 jaar.

isoleren loont. wij adviseren je graag.

Wens je graag isolatieadvies van onze experts? Vraag een vrijblijvende offerte.