waarom
isoleren?

Een goede isolatie is de eerste stap naar een energiezuinige woning of pand. Door te isoleren gaat de warmte niet verloren via het dak, de muren en de vloer en dat betekent: een lagere energiefactuur en hoger woon- en gebruikscomfort. Isoleren is niet alleen een aanrader, het is ook verplicht sinds de invoering van de EPB-normen, een energieprestatieregelgeving die eisen oplegt voor isolatie, installaties en ventilatie. We lijsten alle voordelen van isoleren nog eens voor je op.

energie besparen.

Door te kiezen voor efficiënte isolatietoepassingen kan je veel energie besparen. De isolatie zorgt er namelijk voor dat warmte in de wintermaanden zo lang mogelijk wordt vastgehouden of dat je huis minder snel opwarmt in de zomer. Verwarming en airconditioning hoeven dus minder te werken. Een kleiner energieverbruik betekent een daling in de CO2-uitstoot en een lagere impact op het milieu.

lagere energiefactuur.

Wanneer je minder energie verbruikt, zie je de energiefactuur dalen. Met een goede isolatie kan je al snel 30 % op het jaarlijks energiebudget besparen. En dat verschil voel je. Meer zelfs, een goede isolatie geeft je bovendien de garantie dat je jouw eigendom voor een hogere prijs kan verkopen of verhuren. Want hoe beter geïsoleerd, hoe lager de energiescore op het EPC-certificaat van je vastgoed. Dat is stukken interessanter voor kopers of huurders.

optimaal wooncomfort.

Wanneer je woning, appartement of bedrijfsgebouw langer warm blijft en minder last heeft van tocht, ervaar je meer comfort. Door goed te isoleren geniet je van een constant binnenklimaat en kan vocht de woningstructuur niet binnendringen. Vocht- en schimmelproblemen krijgen dus geen kans en dit heeft een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

epb-normen.

Alle nieuwe gebouwen of bestaande gebouwen die verbouwd worden, moeten aan bepaalde EPB (Energieprestatieregelgeving)-normen voldoen.

Deze EPB-regelgeving verhoogt de isolatienormen van daken, muren en vloeren om ze te laten voldoen aan de Europese richtlijn 2002/01/CE. Je gebouw moet dus een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie halen. De Vlaamse overheid stimuleert en steunt het energetisch renoveren met Mijn VerbouwPremie.

waarom isoleren met isolteam?

Renovatie of nieuwbouw? Particulier of professioneel? Groot of klein project? Als dé specialist in slim isoleren spelen wij snel in op elke vraag. Onze teams verzorgen jaarlijks de isolatie en na-isolatie van duizenden woningen en grootschalige woonprojecten en werken daarvoor met de meest kwalitatieve isolatiematerialen.

expertise

expertise

Met ons uitgebreid netwerk van isolatiespecialisten hebben wij alle ervaring en kennis in huis en ben jij zeker dat jouw project in de beste handen is.

certificaten

betrouwbaar

Wij werken met de beste materialen en technieken en gaan tot het uiterste voor een kwalitatief eindresultaat. Onze verschillende certificaten bewijzen dit.

Slimme oplossingen

slimme oplossingen

Samen met onze partners zetten wij in op innovatie om je de meest duurzame, kwalitatieve en beste isolatieoplossing te bieden voor jouw project.

waarvoor doen we het? 100 % tevreden klanten

We putten uit onze jarenlange ervaring en kennis en denken met je mee om vandaag te voldoen aan de strenge isolatienormen van morgen. Jouw project verdient perfectie. 100 % klanttevredenheid, daarvoor doen we het.

heb je hulp of advies nodig bij jouw project?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.