renovatie woning isolatie

huur-en isolatiepremie

Huur je een energieverslindende woning op de private markt, voor kwetsbare huurders, dan kan je met de huur- en isolatiepremie je verhuurder een stevig duwtje in de rug geven om jouw woning nog energiezuiniger te maken. Hoe?

wat is de huur- en isolatiepremie?

De huur- en isolatiepremie is een initiatief van de Vlaamse overheid en Fluvius en is specifiek bestemd voor kwetsbare huurders en hun verhuurders van slecht geïsoleerde woningen. Dankzij deze huur- en isolatiepremie krijg je begeleiding op maat én een verhoogde premie wanneer je dak-, zoldervloer- of spouwmuurisolatie laat plaatsen om de huurwoning een pak energiezuiniger te maken.

vereisten

De huur- en isolatiepremie geldt enkel voor bestaande woningen of wooneenheden die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius voor 1 januari 2006. Wil je de premie aanvragen? Als (ver)huurder hoef je zelf niets te doen. Een projectpromotor begeleidt je gedurende het hele traject bij de voorbereiding en de uitvoering van de werken. Hij stelt een aannemer aan en vraagt de premie aan bij Fluvius.

de premiebedragen

Premiebedrag bij dak-of vloerisolatie Premiebedrag bij spouwmuurisolatie
20 euro/m² 12 euro/m²

 

 

downloads

Wil je meer informatie over de huur- en isolatiepremie? Download hieronder de brochure voor beschermde klanten van Fluvius.