vloerisolatie premie

premie vloerisolatie of kelderisolatie

Wie in Vlaanderen investeert in vloerisolatie of kelderisolatie, wordt daarvoor beloond met een interessante premie die kan oplopen tot 6 euro/m2. Hoe je de premie kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn, vind je hier.

Laat je in jouw woning of appartement of bedrijfsgebouw vloerisolatie plaatsen of wil je het plafond van een kelder of kruipruimte isoleren? Dan kan je hiervoor aanspraak maken op een premie van netbeheerder Fluvius.

Hiervoor moeten jouw isolatiewerken aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De premie wordt toegekend voor bestaande gebouwen in het Vlaamse Gewest die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius voor 1 januari 2006, of waarvoor een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning is ingediend voor 1 januari 2006.
  • Datum van de eindfactuur ligt tussen 1/1/2022 en 31/12/2023.
  • R-waarde ≥ 2 m² K/W.
  • Een aannemer moet de isolatie plaatsen.

Je kan de premie aanvragen nadat je alle facturen ontvangen hebt. Bij aanvraag moet je namelijk een kopie van alle facturen en ook een attest met technische informatie over de geplaatste isolatie toevoegen. Het formulier voor de aannemer vind je onderaan deze pagina.

hoeveel bedraagt de premie voor vloer-en kelderisolatie?

Premiebedrag voor bedrijven en huishoudelijke klanten Premiebedrag voor beschermde afnemer
6 euro/m² 9 euro/m²

 

verhoging premiebedrag

Wanneer het elektriciteitsnet van jouw woning uitsluitend is aangesloten met nachttarief, kan jouw premiebedrag met 50 % verhoogd worden.

Let op: deze verhoging van het premiebedrag is niet cumuleerbaar met het verhoogde premiebedrag voor beschermde afnemers.

belastingaftrek of federale steun

Wanneer je in jouw bedrijfsgebouw energiebesparende maatregelen toepast, kan jouw onderneming genieten van een belastingaftrek op de investering. Dit gebeurt in één keer ofwel gespreid over de afschrijvingsperiode.