totaalrenovatiebonus

totaalrenovatiebonus (BENO-pass)

Wie investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen, komt in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus boven op de BENOvatiepremies. Hoe meer energiebesparende maatregelen je combineert, hoe hoger de bonus.

wat is de totaalrenovatiebonus?

Netbeheerder Fluvius zet maximaal in op BENOveren, of voluit beter renoveren. Wie meer dan 3 energiebesparende maatregelen uitvoert, komt in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus. Deze bonus krijg je wanneer je aan alle voorwaarden voldoet en binnen een periode van 5 jaar minstens 3 BENOvatiepremies aanvraagt. Alle uitgevoerde BENOvaties worden verzameld in een elektronisch dossier van jouw woning of appartement: de BENO-pass. 

Je kan genieten van de Totaalrenovatiebonus als jouw BENOvaties aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De premie wordt toegekend voor bestaande woningen, wooneenheden (bv. appartementen) of appartementsgebouwen in het Vlaamse Gewest, die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius voor 1 januari 2006, of waarvoor een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning is ingediend voor 1 januari 2006.
  • De startdatum moet de datum van de eindfactuur van de eerste investering of BENOvatie zijn.
  • Alleen voor investeringen met eindfactuur vanaf 1/1/2017.
  • Alleen voor investeringen binnen een periode van 5 jaar.
  • Als alle investeringen vanaf 1/1/2021 gebeuren, dan val je niet meer onder het systeem van de Totaalrenovatiebonus, maar kan je wel beroep doen op de EPC-labelpremie.

Je komt in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus als je investeert in dakisolatie, vloerisolatie, buitenmuurisolatie, hoogrendementsbeglazing, vloer- of kelderisolatie, zonneboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.

de premiebedragen

Premiebedrag voor een woning Premiebedrag voor een appartement of wooneenheid Premiebedrag voor een woning voor een beschermde afnemer Premiebedrag voor een appartement of wooneenheid voor een beschermde afnemer
1250 tot 4750 euro 625 tot 2375 euro 1875 tot 7125 euro 937,5 tot 3562,5 euro

 

Fluvius neemt automatisch contact met je op wanneer je in aanmerking komt voor de bonus. Daaropvolgend maakt de netbeheerder de BENO-pass voor jou aan.

downloads

Vind meer informatie over de Totaalrenovatiebonus en de BENO-pass in de brochure van Fluvius.