inblazen spouwmuurisolatie

premie buitenmuurisolatie (gevel, spouw en binnenmuur)

Laat je de buitenmuur, spouw of binnenmuur van je woning of bedrijfsgebouw isoleren, dan kan je bij Fluvius een premie aanvragen. Ontdek alle voorwaarden, de procedure en het premiebedrag voor jouw isolatieproject.

voorwaarden voor de isolatiepremie

Isoleer je de gevel, spouwmuur of binnenmuur van jouw woning, appartement of bedrijfsgebouw? Dan maak je kans op de premie voor buitenmuurisolatie van Fluvius. Om in aanmerking te komen voor de premie moeten jouw werken aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De premie wordt toegekend voor bestaande gebouwen in het Vlaamse Gewest die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius voor 1 januari 2006, of waarvoor een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning is ingediend voor 1 januari 2006.
  • De datum van de eindfactuur moet tussen 1/1/2022 en 31/12/2023 liggen.
  • R-waarde ≥ 3 m² K/W (buitenmuurisolatie).
  • Spouw ≥ 50 mm & lambda max. 0,065 W/mK (spouwmuurisolatie).
  • R-waarde ≥ 2 m² K/W (binnenmuurisolatie).
  • Een aannemer moet de isolatie plaatsen.

Daarnaast moet je ook een aantal documenten toevoegen bij je aanvraag. Zo is het verplicht om naast een kopie van alle facturen ook een attest van de aannemer met technische informatie over de geplaatste isolatie in te dienen. Dit attest voor de aannemer kan je onderaan deze pagina downloaden.

 

wat zijn de premiebedragen voor buitenmuurisolatie?

  Premiebedrag voor bedrijven en huishoudelijke klanten Premiebedrag voor beschermde afnemer
Buitenmuurisolatie aan buitenzijde 30 euro/m² 45 euro/m²
Spouwmuurisolatie 5 euro/m² 9 euro/m²
Buitenmuurisolatie aan binnenzijde 15 euro/m² 22,5 euro/m²

 

 

verhoging premiebedrag

In sommige gevallen krijg je een verhoging van het toegekende premiebedrag. Is je woning uitsluitend op het elektriciteitsnet met nachttarief aangesloten? Dan wordt jouw premiebedrag mogelijks met 50 % verhoogd. Ook als je in jouw woning of bedrijfsgebouw asbest verwijdert tijdens de renovatiewerken kom je in aanmerking voor een verhoging van 8 euro/m² van het toegekende premiebedrag. 

Let op: deze verhogingen van het premiebedrag zijn niet cumuleerbaar met de verhoogde premiebedragen voor beschermde afnemers.

 

belastingaftrek of federale steun

Wanneer je in jouw bedrijfsgebouw energiebesparende maatregelen toepast, kan jouw onderneming genieten van een belastingaftrek op de investering. Dit gebeurt in één keer ofwel gespreid over de afschrijvingsperiode.

downloads

Wil je meer informatie over de premie voor buitenmuurisolatie? Neem dan zeker onderstaand informatieblad van Fluvius door. Of wil je jouw premie meteen aanvragen? Download hier het attest voor de aannemer.