Isolteam | nieuwbouw

wat is de verplichte energierenovatie?

90 procent van de Vlaamse woningen renoveren tegen 2050? Dat kan, want de Vlaamse Confederatie Bouw wil mensen die een bestaand huis kopen verplichten om de woning energiezuiniger te maken.

Een huis kopen? Hou rekening met de verplichte energierenovatie

Jaarlijks wisselen ongeveer 80.000 woningen van eigenaar. Van dit kantelmoment moet worden gebruikgemaakt om de nieuwe eigenaars ertoe te verplichten om de woning energiezuiniger te maken, vindt de VCB. Tegen 2050 zou 90% van de 2,9 miljoen woningen in Vlaanderen naar een E-peil dalen van 60 of lager.

In het Vlaams renovatiepact staat namelijk de doelstelling dat bestaande woningen tegen 2050 een E-peil van maximaal 60 moeten hebben, maar de VCB gelooft niet dat dat zal lukken met alleen sensibilisering en subsidiëring.

Daarnaast vindt de Vlaamse Confederatie Bouw het belangrijk dat kopers meer inzicht krijgen in de nodige investeringskosten van de woning waarin ze interesse hebben. Men beseft onvoldoende welke investeringen nodig zijn om de energiefactuur te doen dalen. 

 

welke renovaties moet ik uitvoeren?

Bij de aankoop van een woning moeten er minstens 3 van onderstaande renovaties aanwezig zijn. Indien de woning al over 3 maatregelen beschikt bij aankoop, ben je natuurlijk perfect in orde. 

meer weten over de verplichte energierenovatie?

Vragen? Onze isolatie-experten helpen je graag op weg.