voorbereiding vloerisolatie

welke vloerisolatie kies je het best?

Ook vloerisolatie is een belangrijke factor indien je warmteverlies wil tegengaan. Een niet-geïsoleerde vloer heeft een gemiddelde temperatuur van 11°C. Een gemiddelde temperatuur van 20°C verkrijg je door je vloer optimaal te isoleren. Maar welke technieken of materialen kies je het best?

vloerisolatie met gespoten pur

vloerisolatie van belopen vloeren

Meestal worden er isolerende platen uit polyurethaan (PUR/PIR) of polystyreen (XPS) gebruikt voor vloerisolatie. Deze combineren een hoog isolerend vermogen met de beste druksterkte voor deze toepassing. Ze worden aangebracht op de uitvullingslaag of chape en gecombineerd met een PE-folie tegen opstijgend vocht.

Isoleren van vloeren met gespoten PUR hardschuim is ook mogelijk. Hierbij gebeurt het uitvullen van de leidingen en het isoleren van de vloer in 1 bewerking. Zo combineert u een minimale vloeropbouw met de beste isolatiewaarde.

Isolatie kruipkelder PUR

kelderplafond isoleren

Als het plafond van de onderliggende ruimte bereikbaar is, kelder of garage bijvoorbeeld, kan je de vloer eenvoudig isoleren door dat plafond te isoleren. Isolerende panelen uit polyurethaan (PUR/PIR) of polystyreen (XPS) komen hier terug voor in aanmerking. Deze panelen kunnen we kleven of mechanisch bevestigen tegen het plafond.

Moeilijk bereikbare plaatsen, zoals plafonds van kruipkelders of plafonds die vol hangen met leidingen, kunnen genieten van een perfecte isolatie door het toepassen van gespoten PUR hardschuim.

 zoldervloer isoleren met PUR

zoldervloer isoleren

​Indien de zolderruimte niet gebruikt wordt, dan raden we de gemakkelijkste oplossing aan: isolatiedekens uitrollen en klaar.

Indien de zolderruimte als opslagruimte gebruikt wordt, werken we uitsluitend met drukvaste isolatiematerialen of met een balkenstructuur waar we tussen kunnen isoleren. Nadien dekken we de isolatie af met panelen uit OSB. Zo blijft de vloer beloopbaar.

premies vloerisolatie

Ontdek hier de huidige premies voor vloerisolatie en kelderisolatie en hier voor zoldervloer isolatie

 

Isolteam | zoldervloer isoleren met PUR
Isolteam | zoldervloer isoleren met PUR

welke vloerisolatie past het best?

Vloerisolatie is een serieuze klus. Wil je geen fouten maken? Kies dan voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf zoals Isolteam.