kooltherm melamine en polyesterwol verschil

wat is kooltherm, melamine en polyesterwol?

Er bestaan heel wat soorten isolatiematerialen, maar wat is het verschil tussen kooltherm, melamine en polyesterwol? Bekijk het hier samen met bijhorende realisaties!

resolschuim is kooltherm

kooltherm of resolschuim

Kooltherm of resolschuim is een hardschuimplaat op basis van resol. Dit isolatiemateriaal is de enige schuimisolatie die licht vochtregulerend is. En dit met de hoogste isolatiewaarde, lambda 0,020 W/mK.

De isolatieplaten kunnen toegepast worden voor de volledige gebouwenschil, dakvloerspouwmuur en gevel.

 

Melamineschuim isolatiemateriaal

melamine

Melamineschuim is een kunststofschuim op basis van melaminehars. Melamineschuim zorgt met zijn geluidsabsorptie voor een uitstekende akoestische oplossing. Dit isolatiemateriaal is tevens zeer licht en brandveilig, en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Door de uitstekend geluidsabsorberende eigenschappen en mooi uitzicht, worden deze panelen vlot toegepast in bedrijfsgebouwen, kantoren en openbare gebouwen.

Polyesterwol zwart/wit isolatiemateriaal

polyesterwol

Polyesterwol is een wolproduct op basis van polyestervezels, afkomstig van gerecyclede pet-flessen. Polyesterwol wordt zeer veel toegepast vanwege de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. De panelen geven niets van stof af, zijn zeer vormvast, brandveilig en hebben naast de akoestische eigenschappen ook performante thermisch isolerende eigenschappen.

isolatieprijs weten van kooltherm, melamine of polyesterwol?