Wat is cellenbeton, cellenglas en cellulose?

wat is cellenbeton, cellenglas en cellulose?

Er bestaan heel wat soorten isolatiematerialen, maar wat is het verschil tussen cellenbeton, cellenglas en cellulose? Bekijk het hier samen met bijhorende realisaties!

isolatie met cellenglas

cellenglas

Cellenglas is een hoogwaardig isolatiemateriaal. Cellenglas heeft een lange levensduur en is een water- en waterdampdicht, vuur- en vormvast isolatiemateriaal. Combineer dit met een zeer hoge drukvastheid, ook bij een langdurige belasting, en je hebt een isolatiemateriaal dat bijzonder geschikt is voor gevelisolatie bij kelders, en voor dakisolatie in vochtige ruimtes.

 

meer over cellenglas

cellenbeton

Cellenbeton kan je gebruiken als stevige én goed isolerende steen. Cellenbeton bestaat uit zand, kalk en cement en dankzij de toevoeging van aluminiumpoeder komen er miljoenen luchtbelletjes in het beton. De cellenbeton isolatiepanelen hebben veel meer cellen dan de gewone cellenbeton bouwstenen, en die cellen zorgen voor een perfecte isolatie.

Isolatiepanelen uit cellenbeton zijn uitermate geschikt voor binnenmuurisolatie en plafondisolatie. De isolatiepanelen zijn stevig en drukvast, kunnen nadien perfect worden afgewerkt, en zijn brandveilig.

dakisolatie met cellulose

cellulose

Cellulose bestaat uit fijne, duurzame vlokken die ingeblazen worden in je dak, wanden of zoldervloer. Ze zorgen voor een perfecte dichting en kierloze vulling, met een snelle plaatsing. Dit isolatiemateriaal wordt zeer veel toegepast bij woningen uit houtskelet.

Dit isolatiemateriaal kan zelfs een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen zonder aan isolatiewaarde te verliezen. Nadien wordt deze gelijkmatig afgegeven. Ideaal voor een gezond woonklimaat. De hoge ingeblazen densiteit van de vlokken zorgen voor een goede stabiliteit, met een voortreffelijk geluidscomfort.

isolatie inblazen met cellulose

advies bij de keuze van isolatiemateriaal?

Wil je graag een gedetailleerde vergelijking van de voor- en nadelen van de verschillende soorten isolatie voor jouw specifieke project?