U bent hier

Is spouwmuurisolatie bij spouw kleiner dan 5 cm mogelijk? Ja!

Is jouw spouwmuur smaller dan 5 cm? Je bent niet de enige! Want 20% van alle niet-geïsoleerde spouwmuren in ons land zijn smaller dan 5 cm. Maar er is goed nieuws, want dergelijke spouwmuren kunnen ook geïsoleerd worden!

In België zijn er 400.000 spouwmuren niet geïsoleerd en smaller dan 5 cm. Ookal heb je dan geen recht op een premie, deze spouwmuren hoeven helemaal niet buiten beschouwing te worden gelaten.

Opmerkelijke thermische verbetering

Een spouwmuur van 3 cm is uiteraard weinig om te isoleren, maar zelfs bij deze dikte is er een opmerkelijke thermische verbetering merkbaar in de woning. Bovendien hoef je geen schrik te hebben voor mortelbruggen, want testen toonden aan dat er nergens grote luchtholtes voorkomen (*).

Minerale wol en gespoten PUR geschikt

Bij een smalle spouw is er al eens kans op regendoorslag. Kies daarom voor isolatiemateriaal dat voldoende vochtwerend is, zoals minerale wol of gespoten PUR.

Ontdek hier meer over spouwmuurisolatie ›

Bestaande isolatie in spouwmuur aanvullen

Wist je dat je ook spouwmuren kan bij-isoleren waar er reeds isolatie aanwezig is? Zelfs restspouwen van 3 à 5 cm kunnen geïsoleerd worden.

Graag weten of jouw spouwmuur te isoleren is? Vraag een offerte aan en één van onze isolatie-experts komt jouw muren gratis en vrijblijvend onderzoeken.

(*): Door Nathan Van Den Bossche, doctor ingenieur-architect en professor aan UGent