U bent hier

Snel isoleren kan je ook dit jaar nog aardig wat opbrengen

Het nieuwe energiepremiestelsel laat ook nog voordelig isoleren in 2016 en 2017 toe. Vast staat echter dat de premies verder worden afgebouwd. Daarom is het geen slecht idee om dit jaar nog je isolatieplannen uit te voeren. Speel op zeker en raadpleeg nu de isolatie-experten van Isolteam.

Vraag hier een offerte aan ›

Van welke premies en voordelen kun je nog genieten tot eind 2016?

Premies dak en zolder isoleren

Bij de Federale en Vlaamse Overheid kun je nog steeds aanspraak maken op een belastingvermindering ten bedrage van 30% van de kosten gemaakt voor het isoleren van dak en zolder. De woning moet minstens 5 jaar oud zijn en de vermindering is geplafonneerd op een maximum van 3.050 euro per jaar en per woning. Ook moet het isolatiemateriaal aan bepaalde criteria voldoen en moeten de werken uitgevoerd worden door een erkende aannemer.

Ook de netbeheerder draagt zijn steentje bij en geeft een premie van 6 tot 8 euro per m2, volgens de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal. Indien je zelf de werken uitvoert, worden deze premies gehalveerd. Ook bieden sommige gemeentes extra voordelen.

Premies na-isoleren

Voor het na-isoleren van gevels ontvang je van de netbeheerder een premie van 15 euro per m2. Dit kan oplopen tot 60 euro per m2 wanneer je niet enkel de gevel isoleert maar tezelfdertijd overal hoogrendementsglas plaatst. Het na-isoleren van spouwmuren of van vloer, kelder en plafond levert eveneens een premie op van 6 euro per m2.

Premies binnenmuren isoleren

Isoleren van binnenmuren wordt aangemoedigd met een tegemoetkoming van 15 euro per m2 op voorwaarde dat de werken onder supervisie van een architect vallen.

Wat verandert er in 2017?

In 2017 wijzigen de premies reeds aanzienlijk. Voor het dak vermindert het premiebedrag én wordt de minimum isolatie-eis strenger. Ook voor vloeren, kelders en plafonds verhoogt de minimum isolatie-eis. De vroegere combipremie voor gelijktijdig isoleren van gevels samen met het plaatsen van hoogrendementsglas valt eveneens weg. In 2018 en 2019 worden ook de nog overblijvende premies zo goed als zeker verder sterk afgebouwd.

Totaalrenovatiebonus

Nieuw in 2017 is de totaalrenovatiebonus. Hierbij combineer je de facturen over een periode van maximaal 5 jaar. Het gaat om de bovenvermelde isolatiewerken, uitgebreid met de kosten voor warmtepompen, zonneboilers en ventilatie. Voor minimaal 3 afzonderlijke investeringen ontvang je tot 1.250 euro bonus. Bij maximum 7 facturen kan dit oplopen tot 4.750 euro op de totale kost.

Speel op zeker

Precies omdat de geldende premies en belastingvoordelen snel kunnen wijzigen of naar beneden bijgesteld worden, speel je maar best op zeker. Indien je al plannen in die richting had, voer je ze beter dit jaar nog uit, zo vermijd je een financiële kater achteraf.

Wil je haarfijn vernemen aan welke voorwaarden je precies moet voldoen om nog van een premie te kunnen genieten? Contacteer één van onze isolatie-experten voor duidelijk en vrijblijvend advies.

Vraag hier een offerte aan ›