U bent hier

Prijs van PUR verdubbeld en 6 weken vertraging

Zes weken vertraging en 1.500 tot 3.000 euro meer kosten, dat krijg je wanneer je PUR-isolatieplaten nodig hebt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Waarom is er eigenlijk schaarste?

Het basisproduct voor PUR en PIR, namelijk MDI, wordt maar in een handvol fabrieken geproduceerd. Sinds eind maart zijn er productieproblemen ontstaan door technische problemen en een grote brand. De bedrijven komen stilaan terug op gang, maar de schaarste is nog steeds te voelen.

Eerder dit jaar was de prijs van PUR al een kwart gestegen. Momenteel blijven de kosten voor deze isolatiematerialen toenemen. Je mag rekenen op een verdubbeling.

Alternatieven voor PUR en PIR

De productie van glaswol is een stuk standvastiger dan die van PUR of PIR. Let wel op: met glaswol heb je meer ruimte nodig om te isoleren. Bij nieuwe projecten is dit geen probleem, maar bij bestaande projecten is het niet gemakkelijk om zomaar over te schakelen.

Een alternatief op maat

Heb je een bestaand project lopen en wens je graag een aangepast alternatief? Isolteam helpt je graag verder. Vraag hier een offerte aan en wij contacteren je zo snel mogelijk!