U bent hier

De prijs van isolatie: een overzicht

Aan isolatiematerialen geen gebrek. Allemaal hebben ze hun specifieke eigenschappen en toepassingen. Maar elk type isolatie heeft ook zijn eigen kostprijs. Om je te helpen kiezen, zetten we de prijzen van de verschillende isolatiematerialen op een rij. Deze richtprijzen zijn inclusief de plaatsing, exclusief de btw en ze houden rekening met de minimumdikte om te kunnen genieten van de isolatiepremies van de netbeheerder.

Welke prijs je uiteindelijk betaalt voor je isolatie is uiteraard afhankelijk van de specifieke omstandigheden, de isolatiedikte, de oppervlakte en het gekozen materiaal. Om snel het bos door de bomen te zien, splitsen we de prijs van isolatie op per toepassing.

Klik hier voor een gestructureerd overzicht van de richtprijzen. 

 

Hoeveel kost dakisolatie?

Je dak isoleren met minerale wol, houtwol, cellulose of houtvezels in combinatie met een dampscherm kan voor 20 à 30 €/m2. Reken daarnaast tussen 15 en 25 €/m2 voor het eventueel uitdikken van het dakgebinte. Voor PUR of PIR-panelen, al dan niet in combinatie met minerale wol, ligt de kostprijs 35 à 45 €/m2. Snel isoleren met het isolatieschuim Icynene kost tussen 25 en 35 €/m2

Hoeveel kost zoldervloerisolatie?

Met een gemiddelde prijs tussen 15 en 25 €/m2 zijn minerale wol, houtwol, cellulose of houtvezels, al dan niet met een dampscherm, de goedkoopste isolatiematerialen voor zoldervloerisolatie. XPS, PUR en PIR kosten dan weer tussen 30 en 40 €/m2. Voor de eventuele afwerking met OSB-platen voorzie je best 20 à 25 €/m2 budget. Een houten vloerstructuur schommelt tussen 20 en 30 €/m2.

Hoeveel kost gevelisolatie?

De richtprijs voor gevelisolatie met minerale wol, PUR, PIR of resolschuim en afwerking met een kunststof gevelbekleding loopt sterk uiteen: van 100 tot 250 €/m2. Kies je voor E-Board of Façabrick EPS-platen, afgewerkt met steenstrips, voorzie dan een budget van 250 à 350 €/m2. Een wachtgevel isoleren met minerale wol, PUR, PIR of resolschuim kan voor 40 à 75 €/m2.

Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

Wil je de spouwmuur van je huis isoleren? Voor minerale wol bedraagt de richtprijs 18 à 20 €/m2. De kostprijs voor EPS-parels begint bij 17 €/m2.

Hoeveel kost binnenmuurisolatie?

Voor de isolatie van je binnenmuren met minerale wol, houtwol, cellulose of houtvezels in combinatie met een dampscherm bedraagt de kostprijs 20 à 30 €/m2. Voor PUR of PIR-platen betaal je tussen 30 en 40 €/m2. Voorzie daarnaast 15 à 25 €/m2 voor de wandstructuur. Sterk isolerende bouwstenen in cellenbeton kosten geplaatst tussen 55 en 75 €/m2.

Hoeveel kost vloerisolatie?

Voor de isolatie van de vloer van je woning komen heel wat isolatiematerialen in aanmerking. In oplopende volgorde zijn dit de prijzen: 15 à 25 €/m² voor gespoten PUR, 20 à 30 €/m2 voor XPS en EPS, 20 à 25 €/m2 voor PUR en PIR, 30 à 40 €/m2 voor resolschuim. 

Hoeveel kost plafondisolatie?

De goedkoopste manier om je plafond te isoleren, is met Icynene isolatieschuim: 20 à 35 €/m2. Ook XPS en EPS als plafondisolatie zitten in deze prijsklasse (25 à 40 €/m2). Voor PUR en PIR reken je best op 30 à 40 €/m2. Houtwolcementplaten kosten tussen 60 en 100 €/m2, voor cellenbeton schommelt de prijs tussen 55 en 75 €/m2.

Hoeveel kost kelderisolatie?

Je kelder isoleren met XPS kan met een budget van 20 tot 40 €/m2. Voor cellenglas betaal jetussen 50 en 70 €/m2.

Voor al deze isolatietoepassingen kom je mogelijk in aanmerking voor een isolatiepremie van de netbeheerder

Het geschikte materiaal of een reële prijs voor een concreet isolatieproject nodig? Vraag een offerte aan Isolteam.