Westwing vloerisolatie in kantoor

onzichtbare geluidsisolatie voor Westwing in Roeselare

Op kantoor wil je in alle comfort kunnen werken én vergaderen. Geluidsisolatie speelt daarbij een niet te onderschatten rol. Daar had de bouwheer voor de negende verdieping van de Westwing Tower in Roeselare wel oren naar. Met Isolteam realiseerden we er een akoestisch absorberende vloer die bijdraagt aan een maximaal comfort en aan een optimale efficiëntie en concentratie.

Akoestische vloerisolatie in kantoor met polylatex en houtwolcement

akoestische vloerisolatie als remedie tegen nagalm

Een kantoorlandschap zonder geluid is een utopie. Een minimale weerkaatsing van dat geluid is dat niet. Althans als je op de vloer, het plafond of de wanden een geluidsabsorberend materiaal aanbrengt. Enter stilte, exit storende nagalm.

Voor de negende verdieping van de Westwing Tower (Roeselare) kozen we voor akoestische vloerisolatie op basis van polylatex en houtwolcement. Deze vloeropbouw absorbeert de geluiden in het kantoor zodat ze niet kunnen weerkaatsen in de ruimte. Op die manier wordt nagalm sterk beperkt, een specifieke eis van onze klant voor wie enkel het beste goed genoeg is.

geluidsisolatie in drie lagen

Geluidsisolatie brengen we bijna altijd aan tegen wanden of het plafond. Niet zo bij dit prestigieuze project. De bouwheer wilde namelijk dat de isolatie volledig onzichtbaar was. Een uitdaging die we met beide handen grepen door de vloer akoestisch te isoleren. Daarvoor opteerden we voor een drievoudige vloeropbouw die naast akoestisch absorberend ook drukvast én onzichtbaar is. Van onder naar boven:

  • Polylatex isolatiepanelen: deze geluiddempende panelen combineren een uitmuntende akoestische isolatiewaarde met een goede thermische isolatiewaarde.
  • Houtwolcement isolatiepanelen: deze drukvaste panelen hebben een open vezelstructuur. Geluidsgolven kunnen zo in het paneel dringen en worden vervolgens geabsorbeerd.
  • Geperforeerde afdekpanelen: deze stalen platen beschermen de houtwolcementpanelen tegen puntlasten. Net doordat ze geperforeerd zijn, kunnen geluidsgolven tot in de onderliggende geluidsabsorberende lagen dringen.

Aan de onderzijde van de vloeropbouw bevindt zich een verhoogde vloer waarin alle leidingen lopen, aan de bovenzijde een tapijtbekleding. Die maakt de geluidsisolatie volledig onzichtbaar en draagt bij aan de geluidsabsorptie.

Polylatex en houtwolcement isolatiepanelen voor akoestische vloerisolatie
Geperforeerd afdekpaneel voor akoestische vloerisolatie
Akoestische vloerisolatie plaatsen in Westwing Tower
Geperforeerd afdekpaneel plaatsen bovenop akoestische vloerisolatie
Westwing Tower Roeselare

kantoor met akoestische topprestaties 

Westwing Tower is het eerste kantoorgebouw in West-Vlaanderen met de hoogste certificatie binnen BREEAM. Het combineert slimme energieoplossingen met een gezond werkklimaat en sublieme architectuur.

Voor de luxueus ingerichte kantoren op de negende verdieping deden wij er nog een schepje bovenop door de vloer te isoleren met geluidsabsorberende materialen die beantwoorden aan de hoogste akoestische eisen

Deze realisatie leverde ons al best wat weerklank op. Buiten het kantoorgebouw uiteraard …

geluidsisolatie met topprestaties?

Onze isolatie-experts ontwerpen de juiste isolatieopbouw om nagalm te absorberen of contact- of luchtgeluid te dempen.