U bent hier

De nieuwste generatie isolatiematerialen voor spouwmuren

De trends en innovaties in de isolatiesector evolueren snel, daarom blijven ook wij van Isolteam niet stilstaan. Sinds kort hebben we ons gamma uitgebreid met Insulsafe Plus en Neopixels® Premium HR Insulation, twee efficiënte en duurzame toepassingen om spouwmuren na te isoleren. Dankzij ons ATG-certificaat reken je bovendien op een snelle en veilige uitvoering. We vergelijken beide materialen en zetten hun eigenschappen en voordelen op een rij. Hulp nodig bij de keuze? Onze experten staan steeds voor je klaar. 

Klik hier voor een gestructureerd technisch overzicht van beide materialen. 

1. Insulsafe Plus, de totaaloplossing voor het na-isoleren van spouwmuren

EXCLUSIEF BIJ ISOLTEAM!

Als ATG houder en gecertificeerd uitvoerder, beheert Isolteam als enige in België dit isolatiesysteem.

  • Insulsafe Plus minerale wol, waarom?

De witte, gesiliconiseerde glaswolvlokken van Insulsafe Plus hebben met een lambda-waarde van 0,034 W/mK een hoge isolatiewaarde en zijn met hun constante kwaliteit uiterst geschikt voor de thermische isolatie van niet-geïsoleerde spouwmuren. Zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen.

Verder zijn de glaswolvlokken vochtafstotend, zeer duurzaam, onbrandbaar, recycleerbaar en niet schadelijk voor mens en milieu.

 

  • Hoe verloopt het isoleren van de spouw?

De glaswolvlokken worden met een geregistreerde inblaasmachine snel en veilig via inblaasopeningen in de metselvoegen van de buitenmuur in de lege spouw ingeblazen. De inblaasmonden kunnen variëren van 14 tot en met 28 mm diameter en worden in een rechthoekig of diamantvormig patroon geboord. Na dichting met voegcement, exact op kleur van de bestaande voeg, zijn de boorgaten niet of nauwelijks te zien.

 

  • De extra voordelen van glaswolvlokken Insulsafe Plus

Omdat het uiterlijk van je woning niet verandert, heb je geen bouwvergunning nodig. Het isoleren met Insulsafe Plus neemt slechts één dag in beslag en kan bij elke buitentemperatuur uitgevoerd worden. Doordat het isoleren van buiten uit gebeurt, heb je geen last van stof binnen in je woning. Meteen na het afronden van de isolatiewerken ervaar je een hoger wooncomfort, en dat vertaalt zich dan weer in een lager energieverbruik (en besparing op de energiefactuur!).

 

  • Andere uitvoeringen met Isover inblaaswol Insulsafe?

Insulsafe Plus wordt voornamelijk toegepast voor het na-isoleren van spouwmuren, maar ook het isoleren van een hellend dak of houtskelet, het inblazen van een leidingenkoker of het openblazen in zoldervloeren behoren tot de mogelijkheden van inblaaswol. Voor elke toepassing is een geschikte inblaaswol beschikbaar.

 

 

2. Neopixels® Premium HR Insulation, nieuwste generatie grijze grafietparels

De nieuwste generatie grijze grafietparels zijn in verschillende opzichten de beste keuze als het gaat om isolatie voor smallere spouwen. Hun perfect passende vorm, de reflectie van grafiet en de gesloten, luchtvrije structuur zorgen voor een isolatiewaarde die maar liefst 20 procent hoger ligt. Daarnaast zijn de parels waterafstotend, vlamdovend, makkelijk te recycleren en bieden ze naast een akoestisch voordeel ook een hoge weerstand tegen veroudering en verrotting.

 

  • Of waarom niet?

Alle kieren en openingen in de spouwmuur moeten dicht zijn, rolluiken maken het isoleren niet makkelijk en de techniek vraagt een minimale verwerkingstemperatuur. Laat je je spouwmuur isoleren putje winter, dan kies je best voor Insulsafe Plus glaswolvlokken. 

 

  • Hoe verloopt het isoleren van de spouw?

De uitvoering van de Neopixels® Premium HR Insulation-techniek is in één dag geklaard. Na een visuele controle en het aanbrengen van een optimaal boorpatroon in de buitenmuren, worden de Neopixels in combinatie met Neofixx in de spouw ingespoten met een specifiek vulpistool. Neofixx is een lijm die zorgt voor een stabiele en zettingsvrije verbinding van de Neopixels in de spouw. Na dichting zijn de boorgaten niet of nauwelijks te zien.

 

  • Het extra voordeel van Neopixels ...

Je bespaart niet alleen energie, maar geniet ook meteen van een verbeterde geluidsisolatie.

 

  • Andere uitvoeringen?

Neopixels® lenen zich ook voor de bodemisolatie van kruipkelders. De Neopixels worden dan los, zonder verlijming, open geblazen.

Klik hier voor een gestructureerd technisch overzicht van beide materialen. 

Kostprijs

De uitvoeringsprijs van Neopixels en Insulsafe Plus glaswolvlokken schommelt tussen de € 16 tot € 20 excl. BTW. Voor het na-isoleren van de spouwmuur geeft jouw distributienetbeheerder een premie van € 5,00 per m².

Wil je weten of jouw spouwmuren in aanmerking komen? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.