U bent hier

Prijsstijging PIR en PUR. Wat zijn de alternatieven?

Tien weken vertraging en tot 35% meer kosten, dat krijg je wanneer je PUR en PIR-isolatieplaten nodig hebt voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Gelukkig zijn er enkele alternatieven beschikbaar.

Waarom is er eigenlijk schaarste?

Het basisproduct voor PUR en PIR, namelijk MDI, wordt maar in een handvol fabrieken geproduceerd. Sinds de coronacrisis daalt de productie van benzine en kerosine en dat heeft een impact op de basisgrondstof van PUR en PIR en zo de uiteindelijke kostprijs van de isolatieplaten. 

Alternatieven voor PUR en PIR

Isolatiepanelen uit PUR-PIR worden omwille van de goede isolatiewaarde, en het gebruiksgemak, veel gebruikt om de gevel of de vloer te isoleren. Gelukkig bestaan er voldoende alternatieven om je huis te isoleren tegen een goede prijs en hoef je niet te vrezen voor je (ver)bouwbudget.

In functie van de toepassing kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor glaswol, rotswol, gespoten PUR, houtwol, cellullose of Icynene, resolschuim, XPS en EPS.

De productie van deze isolatiematerialen is een stuk standvastiger dan die van PUR of PIR. Let wel op: met de meeste van de deze isolatiematerialen heb je meer ruimte nodig om te isoleren. Bij nieuwe projecten is dit geen probleem, maar bij bestaande projecten is het niet gemakkelijk om zomaar over te schakelen.

Klik hier voor een gestructureerd overzicht van de richtprijzen.   

Een alternatief op maat

Heb je een bestaand project lopen en wens je graag een aangepast alternatief? Isolteam helpt je graag verder. Vraag hier een offerte aan en wij contacteren je zo snel mogelijk!