Je kruipkelder isoleren door Isolteam

je kruipkelder isoleren? wij geven je 4 slimme uitvoeringen.

Over de isolatie van je woning ga je maar beter niet over één nacht ijs. Bij Isolteam krijgen we flink wat vragen over specifiek de isolatie van de kruipkelder of kruipruimte.

welke isolatiematerialen zijn geschikt om je kruipkelder te isoleren?

Een kruipkelder isoleren doe je idealiter met gespoten PUR, al heb je in totaal 4 uitvoeringen:

  1. Icynene
  2. Gespoten PUR
  3. Vaste panelen uit PUR-PIR
  4. EPS-parels
Icynene gespoten isolatieschuim

1. icynene

Icynene is een ecologisch isolatieschuim dat uitermate geschikt is voor de isolatie van de allermoeilijkste oppervlakken. Het luchtdicht én ademend isolatieschuim is uniek dankzij de open celstructuur. Bovendien gebeurt de expansie van het isolatieschuim op waterbasis, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen. Icynene wordt tegen het plafond van de kelder gespoten, en hecht zicht perfect vast. Door de lichte structuur komt Icynene niet los van de ondergrond. Icynene isolatieschuim trekt geen vocht aan en droogt uit op natuurlijke wijze.

gespoten pur isolatiemateriaal

2. gespoten pur

Een kruipkelder isoleren met gespoten PUR? Een goede keuze: dat is hét materiaal om vloeren te isoleren. Gespoten PUR bestaat uit gesloten cellen, en combineert een uitmuntende isolatiewaarde met een goede druksterkte. Het gespoten PUR wordt naad- en kierloos aangebracht tegen het plafond van de kruipkelder, en zorgt voor een lucht- en dampdichte isolatielaag.

pur pir panelen

3. pur-pir

Je kruipruimte isoleren kan niet alleen met gespoten PUR of XPS: ook PUR-PIR panelen zijn een optie. Ze zijn feilloos verwerkbaar in elk project, dus ook dat van je kruipkelder. Met haar licht- en drukvaste eigenschappen biedt PUR-PIR bij een lage isolatiedikte een hoog isolatierendement.

De panelen zijn aan weerszijden bekleed met een alu-laag. Ze worden vaak verlijmd tegen het oppervlak of mechanisch bevestigd met isolatiepluggen. Bij Isolteam maken we eventuele kieren dicht met PU-schuim, waarna de naden worden verkleefd met een geschikte tape. Het resultaat is een doeltreffende lucht- en dampdichting!

eps parels isolatiemateriaal

4. eps-parels

Met minstens even goede isolatiewaarden, en een waterafstotend karakter wordt er ook vaak voor EPS-parels gekozen. Dat lees je goed, EPS kan schimmels en bacteriën absoluut de baas en rot niet! We kiezen EPS-parels als de kruipkelder te laag is om isolatie tegen het plafond aan te brengen. In plaats daarvan blazen we de parels, met een dikte tussen 5 mm en 9 mm, op de bodem van de kruipruimte. De isolatielaag isoleert de bovenliggende vloer van de woning en verlaagt de vochtigheid in de kruipkelder omdat er minder verdamping optreedt vanuit de bodem.

Je kruipkelder isoleren door Isolteam
Je kruipkelder isoleren door Isolteam

isoleren loont. laat je kruipkelder isoleren.

Jouw kruipkelder isoleren? Isolteam maakt voor jou graag een offerte op maat.